Du kan beställa min böcker genom att mejla din adress till maja@gronahuset.nu.
Pluttens mindfulness: 130 kr
Håll balansen och må bra: 150 kr
Båda böckerna: 250 kr
Frakt och moms ingår.

Drömmar kan bli verklighet

Under många år har jag drömt om att ge ut en barnbok men inte riktigt vetat vad jag vill skriva. Jag har dock ändå skrivit några manus och skickat till förlag. Men inget förlag nappade.

Efter drabbats av utmattningssyndrom och resan att bli frisk har jag kommit mycket närmre mig själv. Min inspiration och mitt inre har idag väglett mig till vad jag vill och kan skriva om. Att inspirera barn att själva behålla närheten till sitt inre genom det stormiga livet är nog en röd tråd i mina böcker vare sig de handlar om mindfulness eller något annat. Manusen jag skrivit efter detta har det gått mycket bättre för hos förlagen.

Mindfulness för barn

Mina två utgivna böcker handlar båda om mindfulness för barn. Pluttens mindfulness som kom först riktar sig till de mindre barnen, ca 1-7 år är utgiven på Kloster förlag. Anna Klingbjer från Princess art har illustrerat boken och gett texten ytterligare en dimension. Varje uppslag är fristående och illustrerar olika begrepp inom mindfuless som andetaget, tankar, känslor, kroppen. Det är olika sätt att utforska nuet helt enkelt.

Den 19 maj 2019 kom min andra bok ut som jag gett ut tillsammans med Dana förlag. Det är en faktabok om mindfulness för lite äldre barn i mellanstadiet och högstadiet. Det är enkel och konkret faktabok om mindfulness uppblandat med tips och övningar direkt till barnet. Även lite info till förälder/pedagog ingår för att kunna öva mindfulness tillsammans. Det finns många läsarrecensioner och möjlighet att provläsa på förlagets hemsida.

Måste man?

Till hösten 2020 kommer min tredje barnbok, första som inte har med mindfulness att göra ut på Lindskogs förlag. Det är mer en traditionell barnbok där jag försöker synliggöra normer och alternativ. Det är en ny situation på varje uppslag och vi guidas runt i barnens vardag där det inte finns rätt och fel. Utan vi gör och behöver olika.