Den 21 maj 2017 gav jag ut min första barnbok Pluttens mindfulness på Kloster förlag. Anna Klingbjer från Princess art har illustrerat boken och gett texten ytterligare en dimension. Varje uppslag är fristående och illustrerar olika begrepp inom mindfuless som andetaget, tankar, känslor, kroppen. Det är olika sätt att utforska nuet helt enkelt.

Vill du beställa Pluttens mindfulness så swisha 130 kr till 123 467 24 65 och mejla din adress till maja@gronahuset.nu så skickar jag boken till dig inom ett par dagar, vill du hellre ha faktura så ange det i mejlet.

Under många år har jag drömt om att ge ut en barnbok men inte riktigt vetat vad jag vill skriva. Jag har dock ändå skrivit några manus och skickat till förlag. Men inget förlag nappade.

Efter utmattningen och resan att bli frisk har jag kommit mycket närmre mig själv. Min inspiration och mitt inre har idag väglett mig till vad jag vill och kan skriva om. Att inspirera barn att själva behålla närheten till sitt inre genom det stormiga livet är nog en röd tråd i mina böcker vare sig de handlar om mindfulness eller något annat. Manusen jag skrivit efter detta har det gått mycket bättre för hos förlagen.

 

Jag har i början av 2018 hittat ett förlag, Dana förlag, som nu vill ge ut min faktabok om mindfulness för lite äldre barn. Boken riktar sig till barn i mellanstadiet och högstadiet. Det är enkel och konkret fakta om mindfulness uppblandat med tips och övningar direkt till barnet. Även lite info till förälder/pedagog ingår för att kunna öva mindfulness tillsammans. Det ska bli underbart att få ge ut den!

Sen har jag några mer berättande manus på gång som jag arbetar med. Lär mig massor om språk, berättande, livet, döden och mig själv. Underbart att få skriva för barn!