Den 21 maj 2017 gav jag ut min första barnbok Pluttens mindfulness på Kloster förlag. Anna Klingbjer från Princess art har illustrerat boken och gett texten ytterligare en dimension. Varje uppslag är fristående och illustrerar olika begrepp inom mindfuless som andetaget, tankar, känslor, kroppen. Det är olika sätt att utforska nuet helt enkelt.

Vill du beställa Pluttens mindfulness så swisha 130 kr till 0739910134 och mejla din adress till maja@gronahuset.nu så skickar jag boken till dig inom ett par dagar, vill du hellre ha faktura så ange det i mejlet.

Såhär säger Frida Boder om boken, ”Hej fina Maja! Jag har köpt din bok och är fullständigt jätteförtjust! Såå härligt illustrerad och så tänkvärda ord. Min 4-åriga dotter väljer den gärna om kvällarna. När hon skulle blunda och berätta vad hon såg sa hon de första gångerna-Ingenting. Sen så småningom såg hon mer och mer. Våra gemensamma beskrivningar av det vi ser har sen mynnat ut i olika gonattsagor. Sprungna ur nuet, stunden, ja från vår fantasi där och då. Tack! Varm kram o lycka till framöver!”

Drömmar kan bli verklighet

Under många år har jag drömt om att ge ut en barnbok men inte riktigt vetat vad jag vill skriva. Jag har dock ändå skrivit några manus och skickat till förlag. Men inget förlag nappade.

Efter drabbats av utmattningssyndrom och resan att bli frisk har jag kommit mycket närmre mig själv. Min inspiration och mitt inre har idag väglett mig till vad jag vill och kan skriva om. Att inspirera barn att själva behålla närheten till sitt inre genom det stormiga livet är nog en röd tråd i mina böcker vare sig de handlar om mindfulness eller något annat. Manusen jag skrivit efter detta har det gått mycket bättre för hos förlagen.

Här är jag och Anna Klingbjer som illustrerat Pluttens mindfulness på bokreleasen.

Nya böcker på gång

Jag har i början av 2018 hittat ett förlag, Dana förlag, som nu vill ge ut min faktabok om mindfulness för lite äldre barn. Boken riktar sig till barn i mellanstadiet och högstadiet. Det är enkel och konkret fakta om mindfulness uppblandat med tips och övningar direkt till barnet. Även lite info till förälder/pedagog ingår för att kunna öva mindfulness tillsammans. Det ska bli underbart att få ge ut den!

Sagor

Sen har jag några mer berättande manus på gång som jag arbetar med. En handlar om döden, livet, generationer och naturen. En annan ännu mer om generationer, hur livet förändras i lite större perspektiv, hur var det att vara liten för hundra år sedan?

Jag lär mig massor om språk, berättande, livet, döden och mig själv. Underbart att få skriva för barn!