Mindfulness för privatpersoner

Alla mina tjänster här under räknas som friskvård och det går bra att använda sitt friskvårdsbidrag! Anmälan sker genom mejl eller kontaktformuläret nedan. Du har 14 dagars ångerrätt på alla tjänster, i vissa fall även när kursen är igång, vilket då står angivet. Alla priser på denna sida är inklusive moms.

Meditationspaket

Jag har satt ihop ett paket med olika mindfulnessövningar. Det är flera olika typer (och längd) och de fyller olika funktioner. Och du har nytta av de på olika sätt och du får tips på när de passar. Jag hoppas du kommer finna det lättare att ta dig tid till dig själv och mindfulness med dessa övningar.

Det är totalt 10 övningar
 • Minska stress, 5 minuter. Här får du med hjälp av andetaget landa i stunden och få ner stresshormonerna något. En kort övning du kan göra på toaletten, tåget eller vart som helst.
  Gör du denna övning regelbundet får du lättare och lättar att stressa ner snabbt även i jobbiga situationer.
 • Kroppskanning, 30 minuter. En lång meditation som verkligen ger dig möjlighet att landa i kroppen. Vi går igenom hela kroppen och övar även på att andas ”genom huden” i olika kroppsdelar för att förstärka närvaron och kanske minska smärta.
  Gör du denna övning regelbundet lär du dig mer och mer om din kropp och dess signaler. Då kommer lättare känna när något är fel och se hur det kommer sig.
 • Öppen medvetenhet, 15 minuter. En mindfulnessövning där vi först landar i kroppen och andetaget genom att rikta medvetenheten dit. Sedan öppnar vi medvetenheten och låter vad som helst komma och gå.
  Denna övning ger riktig djup vila och ökar välbefinnandet. Gör denna regelbundet och få tillgång till en underbar plats inom dig.
 • Utforska dina känslor, 10 minuter. Denna övning hjälper dig att vara närvarande och utforskande vid jobbiga känslor som kanske oro, stress, rädsla, ångest osv. Att våga känna känslorna och stanna kvar i de hjälper oss att hantera de. Ofta förändras de och mattas av med övningen även om detta inte är syftet. Kan användas för att utforska härliga känslor också, men främst för de jobbiga.
  Görs denna regelbundet får du fler och fler nyanser av dina känslor, du lär dig varifrån de kommer och att inte alltid agera på de men ändå låta de finnas.
 • Vid prestation eller annat som gör dig nervös, 7 minuter. Här får du  möjlighet att utforska hur det känns inför att du ska prestera något, eller gå på ett möte som gör dig orolig eller nervös, eller kanske inför ett läkarbesök. I övningen får du gå nyfiket gå igenom kroppen, vart sitter känslan och hur känns det. Du får även andas ut känslan och andas in lugnet och föreställa dig hur det bra det kommer att gå. I grunden en mindfulnessövning med inslag av visualisering.
 • Kärleksfull vänlighet, 15 minuter. Att ta sig tid att vara kärleksfull mot sig själv är ofta en bristvara. Här gör vi det på ett mjukt och tillåtande sätt och fyller oss själva med kärlek. Först när hjärtat har fyllt sig med blod kan de pumpa ut blodet i kroppen. Likaså behöver vi fylla oss själva med kärlek för att kunna ge till andra.
  Gör denna övning regelbundet för att fylla dig själv med kärlek och vänlighet. Det ökar ditt välbefinnande, självförtroende och din självmedkänsla.
 • Hur känns olika ord, 5 minuter. En spännande och lite annorlunda mindfulnessövning där du får träna din uppmärksamhet genom att nyfiket känna efter hur du känner i kroppen när jag säger olika ord.
  Ord påverkar oss precis som allt annat omkring oss. Medvetenhet kring detta gör att vi kan förstå oss själva och våra reaktioner bättre.
 • Dags att sova, 15  minuter. Ge dig själv en skön och närvarande avslutning på dagen. Vad har varit bäst med idag? Vad är du tacksam över? Låt tankarna först få ta plats och sen glida bort. Låt dig själv glida in i sömnen med hjälp av närvaro i kroppen.
  Forskning visar att regelbundet mindfulnessövande förbättrar sömnen på flera olika sätt. Ta hjälp av denna övning och gör den till en kvällsrutin.
 • Vakna medvetet, 5 minuter. Börja dagen närvarande med hjälp av dina sinnen. Följ guidningen i att känna kroppen, lyssna till ljud, se dig omkring och önska dig själv en fin dag!
  Som jag skrev ovan, ord och tankar påverkar oss. Gör denna övning på mornarna och sätt stämningen för dagen. Det kommer påverka dina dagar positivt.
 • Visualisering, fyll på med ljus och energi, 15 minuter. Detta är ingen mindfulnessmeditation utan en visualisering. Du följer mina instruktioner och föreställer dig stigen och stranden jag pratar om. Du kommer känna dig påfylld av energi och ljus efter denna övning.

Alla övningar präglas av ett tillåtande och mjukt sätt. Allt är okej. Försök att inte döma. Försök vara nyfiken på dig själv. Hur än din upplevelse är så är det okej. Tacka dig själv för att du ger dig själv den här tiden till återhämtning.

Du kan lyssna på övningarna direkt på min hemsida eller ladda ner till din mobil, surfplatta eller dator för att ha tillgång till de även när du inte har internet.

Du får gärna lyssna på övningarna tillsammans med någon, men givetvis inte sprida de vidare till andra.

Här kan du prova en övning gratis och även se en video där jag berättar om paketet.

Beställ såhär:

Swisha 150 kr till 073-9910134 och märk betalningen med bokstäverna MP, ditt namn och din mejladress. Viktigt att du anger rätt mejl här. Så får du inom kort ett mejl från mig med kvitto och inloggningsuppgifter till övningarna.

Vill du hellre betala med faktura? Mejla då din beställning till mig med fakturaadress och att det är meditationspaketet du vill köpa så får du faktura och inloggningsuppgifter tillbaka på mejlen.

Nyfiken på mindfulness

Denna kurs är framtagen av Ola Schenström, läkare och mindfulnesslärare. Han har skrivit flera böcker och bland annat boken med samma namn som kursen bygger på.

Det är en kurs för nybörjare i mindfulness där vi går igenom grunderna, man får en förståelse för varför mindfulness är bra och hur det fungerar. Vi gör även mindfulnessmeditationer och reflekterar tillsammans över upplevelserna och hur träningen går hemma vilket ökar förståelsen och insikterna.

Mellan träffarna övar man själv cirka 10 minuter per dag och läser i boken om man vill.

Efter avslutad kurs har du:

 • Fått forskningsbaserad kunskap om mindfulness, bland annat: andetaget, koncentration, autopiloten, dömande, kroppskännedom, stress, problemhanteringsstrategier, hjärnan och mindfulness, attityder i mindfulness, hur tankar, känslor och kroppen hänger ihop, SOAS-ett redskap att hantera svårigheter, mm.
 • Fått uppleva mindfulness på flera olika sätt
 • Börjat få rutiner för egen vardaglig träning

Innehåll:

 • Sju träffar á 1,5 timmar
 • Boken ”Nyfiken på Mindfulness” med tillhörande inspelade meditationer

Nästa kursstart i Upplands Väsby är den 30 september 2019. För medlemmar i Svenska kyrkan kostar kursen endast 500 kr och du kan anmäla dig till: maja@gronahuset.nu. 

Personlig mindfulnesscoach

Behöver du hjälp att få balans i livet? Hantera stress, förbättra förmågan att vara närvarande med de du har omkring dig, njuta mer av livet eller förbättra självkänslan?

Du är inte ensam och detta är ofta skälen till att man söker sig till en mindfulnessgrupp. Men ibland passar det inte in i livet eller möjlighet finns inte där just du bor. Istället kan du bli personligt coachad i mindfulness.

Detta kan du få hjälp med:

 • Få syn på vad just du skulle ha för nytta av mindfulness och utveckla de områdena först (t.ex. minska stress, öka självkännedom om tankar, känslor och kropp, hantering av känslor och/eller tankar, ta medvetna beslut, öka självkänsla, hantera utmattning eller annan utmaning i livet).
 • Få hjälp att få in mindfulness i vardagen, det är naturligt att det kantas av motstånd och med hjälp av mig kan du komma förbi de samt hitta bra rutiner som passar i ditt liv.
 • Vi gör övningar och reflekterar tillsammans för att komma vidare i övandet.
 • Du får tillgång till mitt meditationspaket med 10 olika övningar för olika ändamål.

Vi träffas fysiskt eller talas vid på telefon/skype. Först 30 minuter där jag får höra om ditt läge just nu och ditt behov/dina önskemål. Sen planerar jag första mindfulnessamtalet utifrån det. Efter varje samtal får du övningar att göra fram till nästa samtal och då utvärderar vi och tar nästa steg.

Detta ingår i startpaketet:

 • Ett startsamtal på 30 minuter med fokus på nuläget och ditt behov
 • Tre mindfulnessamtal á 45 minuter
 • Mellan samtalen får du påminnande/peppande mejl anpassade efter din situation. Kör du fast med något mellan träffarna så är det bara att mejla så hjälper jag dig ur det
 • Anpassade meditationer och vardagsövningar att göra mellan samtalen
 • Meditationspaket, värde 150 kr

Allt detta får du för endast 2000 kr.

Vill du ha fler mindfulnessamtal efter dessa gånger kostar de 600 kr för 45 minuter.

Jag coachar även barn inom mindfulness.

För att boka eller ställa frågor, mejla maja@gronahuset.nu eller ring 073-9910134.

Reiki-healing

Känner du dig trött och sliten eller har du fastnat i negativa mönster? Har du svårt att slappna av? Är du stressad och vill komma till rätta med det?

Reiki betyder universell livsenergi. Det är en helande energi som flödar genom Reiki-terapeutens händer och över till klienten. Det är en mjuk healingmetod som löser upp kroppens blockeringar, vilket leder till en djup avslappning som stöttar kroppens naturliga förmåga att läka sig själv.

Effekter av behandlingen kan bland annat vara avslappning (som ofta håller i sig några timmar), mindre stress, känslomässigt lugn, frisläppta känslor, lindring av psykisk och fysisk smärta, bättre balans mellan kropp och själ, bättre sömn, lindring av lätt depression och oro, mer energi och ökat välbefinnande. Man kan uppleva en känsla av att komma nära sig själv efter behandlingen.

Under behandlingen ligger du fullt påklädd och inbäddad på en vanlig behandlingsbänk.

Jag lägger mina händer i olika positioner på din kropp för att balansera energicentra och fylla på med ny energi. Upplevelsen i varje behandling är unik. Känslan är oftast djupt avslappnande, men man kan även känna värme eller kyla när energin flödar i kroppen. Behandlingen tar cirka 50 minuter och kostar 600 kr inkl. moms för privatpersoner. Du kan även köpa ett paket, fem behandlingar för 2500 kr.

Vill ni erbjuda era medarbetare Reiki-healing som friskvård på arbetsplatsen? Kontakta mig för att diskutera upplägg och priser.