Du kan beställa min böcker genom att mejla din adress till maja@gronahuset.nu och swisha summan till 073-9910134.
Pluttens mindfulness 80 kr
Håll balansen och må bra 170 kr
Måste man? 170 kr
Köper du fler böcker blir det 20 kr rabatt från bok nr 2.
Frakt och moms ingår.

Drömmar kan bli verklighet

Under många år har jag drömt om att ge ut en barnbok men inte riktigt vetat vad jag vill skriva. Jag har dock ändå skrivit några manus och skickat till förlag. Men inget förlag nappade.

Efter drabbats av utmattningssyndrom och resan att bli frisk har jag kommit mycket närmre mig själv. Min inspiration och mitt inre har idag väglett mig till vad jag vill och kan skriva om. Att inspirera barn att själva behålla närheten till sitt inre genom det stormiga livet är nog en röd tråd i mina böcker vare sig de handlar om mindfulness eller något annat. Manusen jag skrivit efter utmattningen har det gått mycket bättre för hos förlagen.

Mindfulness för barn

Mina två första utgivna böcker handlar båda om mindfulness för barn. Pluttens mindfulness som kom först riktar sig till de mindre barnen, ca 1-7 år är utgiven på Kloster förlag. Anna Klingbjer från Princess art har illustrerat boken och gett texten ytterligare en dimension. Varje uppslag illustrerar olika begrepp inom mindfuless som andetaget, tankar, känslor, kroppen. Det är olika sätt att utforska nuet helt enkelt.

Den 19 maj 2019 kom min andra bok ut genom Dana förlag. Det är en faktabok om mindfulness för lite äldre barn i mellanstadiet och högstadiet. Det är enkel och konkret faktabok om mindfulness uppblandat med tips och övningar direkt till barnet. Även lite info till förälder/pedagog ingår för att kunna öva mindfulness tillsammans. Det finns många läsarrecensioner och möjlighet att provläsa på förlagets hemsida. Boken sålde bra och är tryckt i en andra upplaga.

Måste man?

2021 kom min tredje barnbok ut på Lindskog förlag. Det är den första som inte har med mindfulness att göra. Det är mer en traditionell barnbok där jag försöker synliggöra normer och alternativ. Det är en ny situation på varje uppslag och vi guidas runt i barnens vardag där det inte finns rätt och fel utan bara olika. Vi gör och behöver olika, eller hur?

Efter det har jag gått kursen Litteraturvetenskap GR (A), Kreativt skrivande, Barn och ungdom, 30 hp, på Mittuniversitetet. Under ett år fick vi läsa massor av barn och ungdomslitteratur och skriva många olika genrer, ge varandra återkoppling och jag lärde mig så mycket och fick ihop början på många härliga manus. Oväntat och roligt va det till exempel att skriva en pusseldeckare, poesi, och en liten saga om resa/flykt där man fick följa en liten silverfisk som behövde flytta. Så vi får se vilka manus som kommer framöver, jag har kvar lusten att skriva även om jag inte skrivit så mycket sista året. Jag har ett roligt jobb och mycket annat skoj som händer i livet : )