Nu kommer vi in på det roliga, själva övandet med barnen! Ni har ju fått prova på ett par vardagsövningar med barnen, men nu kommer vi till meditationerna. Innan du lyssnar till avsnittet, se till att du har ett gosedjur till hands eftersom du ska få prova den vanligaste barnövningen. Avsnittet blev lite längre, ca 25 minuter, så hitta en tid och plats då du kan vara ostörd.

Veckans innehåll:
-en 25 minuter lång video
-ett dokument med vardagsövningar och ett nytt dokument med meditationsövningar
-två inspelade meditationer för barnen

Veckans vardagsövning

För dig: En gång om dagen, tvätta händerna långsamt och utforska hur det känns egentligen. Avsluta gärna genom att se dig själv i ögonen och säg något vänligt till dig själv.

Med barnen: När du hjälper ett barn att tvätta händerna så ställ lite frågor som: känner du hur tvålen luktar?, är vattnet varmt eller kallt?, hur känns tvålen mot händerna?, känner du hur händerna rör sig mot varandra? Och så vidare.

Nästa vecka
fokuserar vi på vardagsövningar.

Skriv gärna någon rad i facebookgruppen hur just du upplevde just denna övning som vi gör i slutet av denna video. Blev du lugn, rastlös, fick du ont eller svävade tankarna iväg? Hur än din upplevelse var så är det okej.

Fortsätt göra egna övningar och prova vardagsövningen ovan med barnen så hörs vi i facebookgruppen om de tär något. Jag önskar dig en fin vecka!