Mindfulness för privatpersoner

Alla mina tjänster här under räknas som friskvård och det går bra att använda sitt friskvårdsbidrag! Anmälan sker genom mejl eller kontaktformuläret nedan. Du har 14 dagars ångerrätt på alla tjänster, i vissa fall även när kursen är igång, vilket då står angivet. Alla priser på denna sida är inklusive moms.

Dagretreat, klockargården

Välkommen på dagretreat i mindfulness tecken en dag sista helgen i augusti. Förläng sommaren och ta med dig lugnet in i vardagen.

En heldag med mycket tystnad, mindfulnessövningar med reflektioner, promenad, enkel lunch och frukt på fm och em och möjlighet att skriva.

Vi håller till i vackra klockargården vid Edssjön. Det pågår mellan 9-15 och det blir lördagen den 26 augusti.

Pris är 995 kr inklusive mat, skrivbok och frukt. Begränsat antal platser. Anmälan sker till maja@gronahuset.nu. Varmt välkommen!

Mindfulnesskurs för barn och förälder

Äntligen är det dags! En gemensam mindfulnesskurs för dig och ditt barn. Vi kommer göra lekfulla mindfulnessövningar  och reflektioner tillsammans som förutom mindfulness vanliga positiva effekter även stärker er relation. Ålder på barn är lämpligen 5-10 år.

Vi träffas fyra söndagmornar kl 10-11 i Röda stugan i Runby. Det är begränsat antal plaster. Det kostar 1000 kr för dig och ett barn. Vill ni vara en till person kostar det 500 kr extra.

Det startar söndagen den 3 september och anmälan sker till maja@gronahuset.nu.

E-kurs, Smaka på mindfulness

Är du redo att prova på vad mindfulness är för något? Inte genom att läsa en tidningsartikel om hur bra det är, utan verkligen uppleva mindfulness.

Känner du igen dig i något av detta:

  • Du har mer stress i ditt liv än vad du tycker känns okej.
  • Du är nyfiken på mindfulness men upplever att du inte har tid att komma igång.
  • Du känner behov av mer lugn och ro men vet inte hur.

I så fall är denna korta E-kurs något för dig. Den är upplagd på ett sätt där det inte går åt så mycket tid för dig men du får ändå lära dig grunderna i mindfulness och givetvis också öva regelbundet under kursens gång.

Denna E-kurs pågår under tre veckor. Det kommer tre mejlavsnitt med en ljudfil per vecka och varje avsnitt är ca 15 minuter långt. Under kursen får du lära dig en del grundläggande om mindfulness såsom andning, acceptans, tankar, kroppskännedom mm. Du får också en mindfulnessmeditation i varje avsnitt för att uppleva vad mindfulness är samt en vardagsövning att göra.

Detta gör att du kommer få känna och uppleva vad mindfulness är och vad det kan göra för skillnad i ditt liv. Inte genom att läsa och förstå utan genom att uppleva det själv.

Min vision är att du får möjlighet att slappna av medans du lyssnar. Det kommer även att ge dig verktyg att få in mer lugn i din vardag och ge dig kunskap ända in i hjärtat om vad mindfulness är. Jag hoppas du kommer upptäcka hur lätt det är att få in mer lugn i livet.

Innehåll:

Totalt 9 mejl med en 15-minuters ljudfil (mp3) att lyssna till på SoundCloud. De kommer att skickas ut måndag, onsdag och fredag under tre veckor. Varje avsnitt innehåller kunskap om mindfulness, en mindfulnessmeditation och en vardagsövning att göra om man vill.

Smaka på mindfulness e-kurs kostar dig endast 449 kronor. Nästa kursstart är måndagen den 1 januari 2018.

Om du inte är nöjd med kursen har du möjlighet att avsluta den efter de tre första avsnitten och få pengarna tillbaka.

Nyfiken på mindfulness

Denna kurs är framtagen av Ola Schenström, läkare och mindfulnesslärare. Han har skrivit flera böcker och bland annat boken med samma namn som kursen bygger på.

Det är en kurs för nybörjare i mindfulness där vi går igenom grunderna, man får en förståelse för varför mindfulness är bra och hur det fungerar. Vi gör även mindfulnessmeditationer och reflekterar tillsammans över upplevelserna och hur träningen går hemma vilket ökar förståelsen och insikterna.

Mellan träffarna övar man själv cirka 10 minuter per dag och läser i boken om man vill.

Efter avslutad kurs har du:

  • Fått forskningsbaserad kunskap om mindfulness, bland annat: andetaget, koncentration, autopiloten, dömande, kroppskännedom, stress, problemhanteringsstrategier, hjärnan och mindfulness, attityder i mindfulness, hur tankar, känslor och kroppen hänger ihop, SOAS-ett redskap att hantera svårigheter, mm.
  • Fått uppleva mindfulness på flera olika sätt
  • Börjat få rutiner för egen vardaglig träning

Innehåll:

  • Fem träffar á 1,5 timmar
  • Boken ”Nyfiken på Mindfulness” med tillhörande cd-skiva med inspelade meditationer

Nästa kursstart i Sollentuna (5 träffar) den 12 februari. Pris 1995 kr, anmälan sker till maja@gronahuset.nu.

Nästa kursstart i Upplands Väsby (7 träffar) den 7 mars. Pris för dig som är medlem i Svenska kyrkan 250 kr. Ej medlem betalar 2395 kr. Anmälan sker till maja@gronahuset.nu. 

Reiki-healing

Känner du dig trött och sliten eller har du fastnat i negativa mönster? Har du svårt att slappna av? Är du stressad och vill komma till rätta med det?

Reiki betyder universell livsenergi. Det är en helande energi som flödar genom Reiki-terapeutens händer och över till klienten. Det är en mjuk healingmetod som löser upp kroppens blockeringar, vilket leder till en djup avslappning som stöttar kroppens naturliga förmåga att läka sig själv.

Effekter av behandlingen kan bland annat vara avslappning (som ofta håller i sig några timmar), mindre stress, känslomässigt lugn, frisläppta känslor, lindring av psykisk och fysisk smärta, bättre balans mellan kropp och själ, bättre sömn, lindring av lätt depression och oro, mer energi och ökat välbefinnande. Man kan uppleva en känsla av att komma nära sig själv efter behandlingen.

Under behandlingen ligger du fullt påklädd och inbäddad på en vanlig behandlingsbänk.

Jag lägger mina händer i olika positioner på din kropp för att balansera energicentra och fylla på med ny energi. Upplevelsen i varje behandling är unik. Känslan är oftast djupt avslappnande, men man kan även känna värme eller kyla när energin flödar i kroppen. Behandlingen tar cirka 45 minuter och kostar 800 kr inkl. moms för privatpersoner.

Vill ni erbjuda era medarbetare Reiki-healing som friskvård på arbetsplatsen? Kontakta mig för att diskutera upplägg och priser.