Kärleken till mig själv <3 Och att inspirera barnen <3

Igår va det alla hjärtans dag. Jag vill även idag påminna dig om kärleken till dig själv.

Du är en helt fantastisk skapelse. Bara genom din existens. Du behöver inte vara eller göra något för att förtjäna din rätt till att leva och ha ett gott liv. Allt som lever har en given plats här. Är perfekt och passar in. Det är liksom tänkt så från början.

Ser du alla olikheter i skogen. Alla är de lika viktiga delar i helheten. Man kan känna sig obetydlig, dum eller så. Men det är du aldrig. Du är här av en mening. Du behövs.

Jag tänker att vi alla har en plats, ett uppdrag, något att tillföra andra här på jorden. Men vi har också en fri vilja att göra det eller inte. Som i psalmen Du vet väl om att du är värdefull:

Du har en plats i själva skapelsen,
Det finns en uppgift just för dig.
Men du är fri att göra vad du vill med den,
Säga ja, eller nej…

Att vara en förebild

På ett närmare plan tänker jag ofta såhär. Om jag tar hand om mig själv. Älskar mig själv. Och också visar det på olika sätt. Då visar jag mina barn att det är möjligt. Det är större chans att de kommer behålla förmågan att älska sig själva. Ta hand om sig själva. Och det är en fin gåva för mig att ge de.

Så även om jag älskar mig själv för min egen skull först, så gör jag det även för de omkring mig. Det ger ringar på vattnet, inte bara till mina barn.

Vi är barn av vår tid

Många i vår generation idag har istället fått lära oss från barnsben att bita ihop, köra på, inte lyssna på våra inre tankar, känslor, kroppar, utan rätta oss efter vad auktoriteter säger, vara duktiga, osv. Det ger konsekvenser för våra liv idag och många av oss har fått jobba med de bitarna inom oss. (Och våra föräldrar är i sin tur barn av sin tid…).

Jag förstår ju även att jag ger mina barn andra saker de kommer få jobba med som vuxna, det är vi inte förskonade från. Men kärleken till sig själv är en bra grund att ta utmaningar ifrån.

Vad kan jag göra för mig idag?

Se dig själv i spegeln, ja i ögonen, varje morgon och säg: Jag älskar dig! Så mycket! Vad kan jag göra för dig idag?

Kanske känns det konstigt? Prova i en vecka och se vad som händer inom dig.

Och här är en alla hjärtansdagpresent från mig till dig. En kort och kärleksfull meditation. Varsågod <3

Ha en härlig fortsättning på denna dag! Och ta hand om dig, det förtjänar du!

Varma hälsningar

Maja Öberg

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som hjälper barn och vuxna till mer balans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.