Sträck på dig och var stolt över ditt arbete!

Hej kära du, pedagog eller förskolechef.

Med detta brev vill jag få dig att stanna upp och se vad du gör. Stanna redan nu och ta tre långsamma andetag medans du blundar.

Du är med och skapar jordens framtid. Barnen är jordens framtid, de kommer lära sig mycket i skolan och grunden läggs hos er.

Skaparglädje, omtanke, respekt, människors lika värde, omsorg, självkänsla, tillit, språk, lyssna och så vidare. Allt detta och mycket mer odlar ni hos barnen och det kommer att fortsätta växa under hela deras liv.

Tänk då vilken enormt viktig uppgift ni har, för det enskilda barnet. Och för samhället.

children-116155_1920

Tänk då vilken makt ni har för mänsklighetens och planetens utveckling! Tänk om ni kan hjälpa dessa individer till ett liv i mer balans. Det kommer leda till en planet i mer balans. Allt sprider sig som ringer på vattnet, det en person gör påverkar så många andra.

Så sträck på dig och var stolt över ditt arbete. Du har ett viktigt och djupt meningsfullt arbete. Framtiden ligger lite i dina händer, och mina, och alla andras. Vi bidrar alla på våra olika sätt. Se möjligheterna och ta vara på de.

Varma hälsningar
Maja Öberg

Diplomerad mindfulnessinstruktör som hjälper stressade barn och vuxna till mer balans.

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev ”Förskolans andningspaus” för dig som jobbar i förskolan, där får du tips och fakta kring mindfulness i förskolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.