2 år sedan jag ringde ambulansen…

För ett år sedan skrev jag detta inlägg om hur jag drabbades av utmattningssyndrom och hur första året var.

Nu när det gått ett år till kan jag konstatera att läkningen fortsatt och fortsätter än. Den går djupare och djupare. Jag klarar det mesta i livet, men är känslig för stress. Jag har fortfarande inte hittat min nya ”gräns” vilket gör att jag passerar den lite ibland. Upptäcker det dock snabbt och lägger in vila då.

Jag har också börjat se orsakerna på riktigt som gör att jag har lätt att stressa upp mig i vardagen. Det är mönster som ligger många år tillbaka i tiden. För mig är det tillexempel förmågan att prestera, kliva in i rollen ”duktig flicka”, stoppa undan känslor mm. Det är först när jag börjar få syn på dessa och jobba med de som återfallsrisken minskar ordentligt. Återfall som är så vanligt efter utmattning.

Balans liksom sker…

För det tar energi att leva ett liv där man aktivt behöver lägga saker för balans. Det är härligare och lättare att leva ett mer ansträngningslöst liv där balans liksom sker. Livet är ändå ansträngande ibland, men balansen återställer det ansträngande på ett annat sätt.

Ni vet, allt levande, i stort och smått strävar själv efter balans…

Jag förstår att det kan låta konstigt eller obegripligt, men så är det för mig just nu. Och för mig är det fullt rimligt : ) Vi har alla olika väger till ett liv i mer balans. Vilken väg är din? Eller ska du istället ta en stig eller gå obanat?

Jag är med i tidningen

Igår kom tidningen Presens ut, den går ut till alla medlemmar i Eds och Hammarby församling här i Väsby. Den handlar om hur jag gick in i väggen och vägen tillbaka.

Bokrelease

På veckan två år efter utmattningen får jag hålla i min bok för första gången!

Fira detta med mig på söndag i Hågelbyparken då det är bokrelease! Läs mer här.

Mycket som händer men en lugn sommar först

Det är mycket som händer och knyts ihop just nu. Och som kommer att komma sen i höst. Men först en lugn sommar med mycket tid för skapande och familjen! Livet leker : )

Varma hälsningar
Maja Öberg

Gröna Huset – Balans kommer inifrån

gronahuset.nu

För vardaglig inspiration till balans, ”gilla” Gröna Husets Facebooksida.

Inspiration kring mindfulness i förskolan, skriv upp dig på nyhetsbrevet ”Förskolans andningspaus”:

För månatlig kunskap, inspiration och erbjudanden kring balans, skriv upp dig på Gröna Husets nyhetsbrev.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.