Att vara nöjd med det som är och uppskatta kontraster

Här kommer en liten julreflektion…

Förr om åren har jag varit ganska trött på julen vid nyår, kanske till och med dagarna mellan jul och nyår. Jag har velat rensa bort julen fort. För mig har det nog grundat sig i en rastlöshet och en otålighet. En känsla av att jag alltid ska framåt och till nästa sak…

I år var det inte så. Granen var vacker även efter nyår, julstjärnorna och tomtarna var lika mysiga nu efter jul som när vi plockade upp de. Vi tog undan julen förra helgen, mest för vi passade på när vi hade tid, men det va inte med samma sköna känsla som det brukar vara. Det tog emot lite.

Vet inte vad detta beror på, men med mindfulnessträning ökar vår förmåga att vara nöjd med det som är. Att se på det med klara ögon för va det är. Jag tror det är det som gör skillnaden för mig.

Men i andra fall tänker jag annorlunda. Efter att vi haft ett långt och ledigt jullov är det skönt med rutiner, skola och jobb igen. Det är kontrasterna som gör det tänker jag ofta. Alltså tvärtemot vad jag kände med att plocka undan julen 🙂

Vem har sagt att det ska vara solklart? Bara olika upplevelser. Det är okej det som är <3

Varma hälsningar
Maja Öberg

Gröna Huset – Balans kommer inifrån

gronahuset.nu

För vardaglig inspiration till balans, ”gilla” Gröna Husets Facebooksida.

Inspiration kring mindfulness i förskolan, skriv upp dig på nyhetsbrevet ”Förskolans andningspaus”:

För månatlig kunskap, inspiration och erbjudanden kring balans, skriv upp dig på Gröna Husets nyhetsbrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.