Ett nytt företagande växer fram

Jag har precis avslutat en fantastisk kurs som handlar om att driva företag utifrån själ och hjärta. Det är omöjligt att beskriva allt jag lärt mig och upplevt i denna kurs, men jag ska försöka mig på grunden i det hela.

I mitt företag utgår jag från mitt budskap ”Balans kommer inifrån”. Jag önskar mer balans för alla, för att vi ska må bättre och njuta mer av våra liv på jorden. Jag brinner extra mycket för barnen och inriktar mig därför på barn eller vuxna som är nära barn, tex pedagoger i förskolan eller föräldrar.

Allt jag gör i företaget stämmer jag därför av med min själ och mitt hjärta. Leder detta till min vision? Eller ifrån den. Detta gör att jag inte vet vad jag kommer göra om ett år. Jag lyssnar på min vägledning, har tillit och följer den. Ett steg i taget.

Det är detta som lett fram till boken som kommer ut om ett par veckor.

Att driva företag på detta meningsfulla sätt, i samklang med mina inre värderingar gör att jag oftare jobbar i flow. Att jobba i flow är ett mycket avslappnat tillstånd. Jag får mycket gjort men utan att stressa. Det är ett hållbart arbete för mig som är känslig för stress efter utmattningen för ett par år sedan.

Häromdagen hörde jag om en man som älskar att gräva. Grävmaskin tänkte jag först, men nej, med spade. Och han älskar det ännu mer när det är lite bökigt och han behöver använda ett spätt och får kämpa för att få till en bra grop.

Det är ju så fantastiskt att vi människor kommit till jorden med våra olika drömmar, talanger och drivkrafter. Att jobba utifrån dessa gör jorden till en bättre plats, det är jag övertygad om.

Det kan kännas ouppnåeligt och svårt där du är idag att det skulle vara möjligt även för dig. Men faktum är att massor av människor försörjer sig på det dom älskar. Det kan vara en lång resa dit men inte omöjligt. Det finns de som hamnar där från början och de finns de som skolar om sig senare i livet och börjar göra sin grej. Vissa tvingas byta bana genom utmattning eller andra omständigheter. Det är aldrig för sent!

Nu efter denna kurs ingår jag i en fantastisk grupp kvinnliga entreprenörer som alla driver företag utifrån sin själ och sitt hjärta. Detta sammanhang hjälper och stöttar mig att hålla mig på min kurs liksom jag hjälper och stöttar de.

Och alla dessa nya entreprenörer ute i Sverige och världen gör skillnad (för det är bra många fler än bara vi). Ett steg i taget, en människa i taget. Vi är inte ensamma, vi är alla ett och vi hjälper varandra. Mer och mer kärlek sprids i världen, som ringar på vattnet.

Jag är så nyfiken på framtiden. Och njuter varje steg på vägen. Även om det är läskigt och jag tvivlar ibland.

Varma hälsningar
Maja Öberg

Mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att hjälpa barn och vuxna att få mer balans i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.