Glada nyheter i massor!

Hej kära du, och god fortsättning på 2018!

Detta är nyhetsbrevet som går ut till pedagoger i förskolan runt om i landet. Vill du också få det i din mejlbox? Länk finns längst ner här i mejlet.

Terminerna och vardagen är igång igen och här kommer ett nyhetsbrev från Gröna Huset med flera glada nyheter! Det blir mycket fokus på böcker men också lite annat.

Glad nyhet nr 1 : ) Ny bok!
Jag har äntligen hittat ett nytt bokförlag som kommer ge ut en faktabok om mindfulness för barn som jag skrivit. Det känns roligt att nu förfina manuset, klura ut härliga övningar och ge boken vingar att flyga ut till alla barn. Denna bok har jag jobbat länge med och den behövs. Det gläder mig så att den nu är på väg! Mer info senare när vi kommit längre i processen : )

Glad nyhet nr 2 : ) Internationella barnboksdagen
Jag fortsätter på temat böcker : ) Den 2 april firas den internationella barnboksdagen till minne av HC Andersens födelsedag. Många förskolor, skolor och bibliotek uppmärksammar denna dag på olika sätt med läsfrämjande aktiviteter och många ger en bok till barnen i förskolan och skolan.
Här vill jag ge ett erbjudande till er. Min barnbok Pluttens mindfulness som hjälper barnet att upptäcka nuet på olika sätt säljer jag till er förskolor för detta syfte för ett väldigt förmånligt pris. Ni får en bra rabatt om ni köper en bok per avdelning och ett otroligt ännu lägre pris om ni köper en bok per barn på förskolan. Köper ni en bok per barn får ni även ett prova på tillfälle i mindfulness för pedagogerna helt gratis (utanför Storstockholm tillkommer resekostnad). Mejla mig för att få pris på boken.

 

Glad nyhet nr 3 : ) Billigare och mer lättillgänglig e-kurs för dig
Den heltäckande e-kursen Lugn och ro i förskolan med 10 avsnitt har jag nu gjort mer lättillgänglig och även billigare då den är enklare för mig att administrera. Är du nyfiken på att använda mindfulness med barnen så är denna kursen perfekt för dig. Du går den i din egen takt och den kostar nu endast 1395 kr ex moms. Här finner du info om den.

Mindfullt uppdrag
En liten övning till dig, prova gärna med barnen om du vill. Denna övning övar upp din närvaro, din koncentration, acceptans och din nyfikenhet.

Ta fram något du tycker är ganska äckligt att äta. Kanske en bit lakrits, morot, några kumminfrön eller något annat.
Lukta på detta och stoppa det sedan i munnen. Känn efter hur det känns. Vilka tankar och känslor väcks inom dig? Vad händer med kroppen? Spänningar, motstånd? Nyfikenhet, förvåning? Svälj. Stanna kvar en stund och observera hur det känns inom dig.

Mindfulnessövande kan också vara lekfullt, glöm inte det : )

 

 

För att knyta ihop det hela vill jag komma tillbaka till böcker igen. Boken Stillhet i förskola och skola av Anna Borstain berättar om hur vi skapar stillhet, utifrån tjugo års erfarenheter av stillhetsmetodik i förskolan, grundskolan och gymnasiet. Metodiken bygger på fyra övningsformer – stillhet, beröring, reflektion och rörelse (qigong/yoga) – och har utvecklats inom den ideella föreningen Drömmen om det goda. Om du anger koden ”Vinterkampanj” vid beställning får du 20 kronor rabatt. Gäller till och med 8 februari.

Med detta önskar jag dig ett underbart 2018! Vi hörs snart igen!

Varma hälsningar
Maja

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att barnen i vårt samhälle ska få balans redan i unga år och därmed förebygga många av de stressrelaterade problem vi har i vårt samhälle idag.

Gilla Gröna Huset på Facebook för vardaglig inspiration kring mindfulness och balans i vardagen.
Vill du prenumerera på detta nyhetsbrev som handlar om mindfulness i förskolan så kan du anmäla dig här.
Mer om Gröna Huset och de tjänster som erbjuds kan du läsa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.