Här och Nu, mindfulnesskurs i Upplands Väsby

Låt 2017 bli ett mer närvarande år för dig. Den första februari startar jag upp Sveriges största träningsprogram i mindfulness ”Här och Nu” i Upplands Väsby.

Här och Nu programmet är till för dig som vill:
• Minska din stress
• Öka din förmåga att hantera tidspress
• Få ett ökat lugn och en inre stabilitet
• Hitta sätt att hantera ångest och oro
• Öka din förmåga att fokusera
• Öka uppmärksamheten
• Öka din förmåga att lyssna
• Förbättra din sömn

Här & Nu programmet används bland annat inom vården för behandling av depression, oro och ångest, vid utmattningssyndrom, behandling av stress, smärta och sömnproblem.
Här & Nu programmet är forskningsbaserat med goda resultat. Programmet utgår från de forskningsbaserade mindfulnessprogrammen MBSR och MBKT som är vanliga inom vården både i Sverige och utomlands.

Vad händer när du tränar mindfulness – varför fungerar det?
Det sker en rad positiva förändringar i hjärnan när vi mediterar.
Den högra, främre delen av pannloben reglerar känslor som irritation, ilska, rädsla, nedstämdhet och depression. Den högra pannloben har också del i styrningen av vårt flykt- och kampsvar. Den vänstra motsvarande delen av hjärnan styr över positiva känslor som entusiasm, intresse, nyfikenhet, glädje och lycka.
Efter ett par månaders regelbunden träning i mindfulness sker en förskjutning av aktiviteten från den högra till den vänstra sidan, det vill säga från irritation och stress till lugn och glädje. Andra effekter av vänsterförskjutningen av pannlobsaktiviteter är bättre sömn, ökad förmåga att avläsa andra människors känslouttryck och ökad grad av medkänsla med sig själv och andra.
Det område som kontrollerar starka, negativa känslor som raseri och fruktan – de mandelformade kropparna – minskar sin aktivitet så att man blir lugnare och mer balanserad i en stressande miljö.

Hur går träningen till?
Vi träffas åtta gånger och då går vi igenom olika teman enligt nedan, vi pratar om hur det går med träningen och gör gemensamma reflektioner. Vi övar även tillsammans ett par gånger under varje träff med gemensamma reflektioner efter. Mellan träffarna övar du mindflness själv ca 20 minuter om dagen 6 dagar i veckan i ett webbaserat träningsprogram som ingår. Du kan genomföra träningen med hjälp av din mobiltelefon, med din läsplatta eller vid din dator via en app eller mindfulnesscenters hemsida.

Teman för träffarna likväl som i träningsprogrammet du övar i hemma är följande:
1. Lämna autopiloten – känn din kropp
2. Observera din andning – träna ditt andningsankare
3. Var närvarande i andning och kroppsrörelse
4. Bara sitt – Här och Nu
5. Acceptans samt S O A S
6. Att hantera svårigheter
7. Tankar är inte fakta
8. Ta hand om dig – befäst din dagliga träning

Kursens innehåll:
– Åtta träffar á 1,5 timme i Runby i Upplands Väsby där jag förmedlar fakta, inspiration och reflektioner kring mindfulness. Gemensamma meditationer med reflektioner. Gemensam reflektion och inspiration kring hur övandet går och hur vi tar oss vidare trots eventuella svårigheter.
– Ett internetbaserat träningsprogram med meditationer och vardagsövningar. Där ingår även stresstest och mindfulnesstest som du kan välja att göra innan och efter programmet.
– I träningsprogrammet ingår även digitala dokument som: Faktahäfte, Mindfulness i hjärnan, Medvetna rörelser, Hur använder jag min tid, Litteraturlista, Sammanfattning och Vidmakthållandeplan.

Träningsprogrammet har du kvar i obegränsad tid och kan fortsätta öva med år efter år.
Kursen startar onsdagen den 1 februari, kl 19-20:30 och fortsätter åtta onsdagar frammåt. Platsen är Röda stugan som ligger på Lövstavägen 6 i Runby, några minuters promenad från Upplands Väsby station (det går även buss och det finns gratis parkering).

Pris och anmälan
Ordinarie pris är 3 795 kr inkl. moms. Det betalas på en faktura som skickas ut efter första träffen.
Om du anmäler dig före den 7 januari får du 300 kr i rabatt och betalar då endast 3 495 kr inkl. moms.

Såhär anmäler du dig:
Mejla till maja@gronahuset.nu och uppge att du vill gå kursen Här och Nu samt din fakturaadress. Eller ring mig (073-9910134).

Vill du få din faktura uppdelat på två tillfällen går det bra mot en extra kostnad av 100 kr, uppge det i anmälan i så fall.
Efter att du anmält dig har du 14 dagars ångerrätt. Vill du ångra din anmälan gör du det till maja@gronahuset.nu

Känns det som något för dig?
Jag vågar lova dig att det är väl investerad tid och pengar. Resultatet blir ett liv i mer balans och med en upplevelse av att vi har mer tid över till det vi tycker är viktigt. Detta är en långsiktig lösning där vi förändrar vårt sätt att leva men med små steg och lite i taget så hela vi hänger med på resan.

Såhär säger några av mina tidigare deltagare:
”Min upplevelse av hela kursen är över förväntan. De frågetecken jag hade klarade du ut och det hjälpte mig på ett väldigt bra sätt. Själva meditationerna var otroligt bra och reflektionerna efteråt va nyttiga och väldigt hjälpsamma. Jag fick idéer och hjälp med mycket saker.
Under kursens gång har jag blivit mer självständig, starkare i mig själv och lugnare. Blir jag stressad så lugnar jag ner mig mycket lättare och bättre!
Du som instruktör kändes väldigt bra!
-Jenny Larsson, Upplands Väsby, deltagare i mindfulnesskurs

”Jag ser annorlunda på min tillvaro efter denna kurs med Maja som tillfört mig en ny och skön känsla. Har kommit till mer insikt om vad jag har att jobba på.
Du gav en tydlig men kort redogörelse av vad som händer i kroppen och vilken verkan det ger på längre sikt. Även gruppens kommentarer och reflektioner var för mig viktiga att ta del av med ledning av dina förklaringar och beskrivningar.
Effekterna jag märkt under kursens gång är att jag nu reflekterar på ett annat sätt. På samma gång mer innerligt som med distans! Jag upplever tillvaron och människor mer med alla mina sinnen men tar mer distans till svårigheter och dilemman.Markera
Som instruktör är Maja proffsigt strukturerad; noga med att skynda långsamt och inte kräva eller forcera men att låta alla komma till tals. Din röst och tonläge är mycket behagligt och gör det lätt att slappna av.”
-Kerstin Palmin Årsta, deltagare i mindfulnesskurs

”Mina förväntningar på kursen överträffades. Du var tydlig i ditt sätt att förklara utifrån olika begrepp om mindfulness. Om det var något jag inte förstod så gjorde du jämförelser och förklarade bra.
Med din mjuka och varma röst vägledde du mig hela vägen genom meditationen på ett lugnt och fint sätt. Behaglig och varm upplevelse. Reflektionerna efter meditationerna tycker jag var en av de bästa sakerna med att göra detta i grupp. Jag fick ta del av andras upplevelser av samma händelse. Olika saker händer oss alla i livet och jag fick höra hur de har hanterat det. En aha upplevelse i vissa fall.
Under kursens gång har jag fått in en rutin på att meditera varje morgon. Blir bättre och bättre på att vara i nuet och inte se framåt. Använder tid till att reflektera på ett helt annat sätt.”
-Nina Larsson, Upplands Väsby, deltagare i mindfulnesskurs

Så, vad väntar du på? Jag ser fram emot att träffa dig i februari som blir startskottet för något nytt.

Det är begränsat antal platser, så anmäl dig nu.

Har du frågor om kursen, tveka inte att kontakta mig. Eller om du vill anmäla dig, mejla till maja@gronahuset.nu och uppge att du vill gå kursen Här och Nu och din fakturaadress.
Mer information om mig och mitt företag finns på gronahuset.nu

Varma hälsningar
Maja Öberg

Diplomerad mindfulnessinstruktör som hjälper barn och vuxna till ett liv i mer balans.
Tillsammans och ett steg i taget.

Maja Öberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.