Lugn och ro i förskolan, 3-veckors e-kurs

Barn som lär mindfulness får ett redskap i stresshantering för livet

Och ju yngre vi är när vi lär oss desto mer stress kan vi förebygga. Forskningen är tydlig, barn som övar mindfulness blir lugnare, gladare, sover bättre, får bättre koncentration och relationer och så vidare. Det hjälper barnen med sin kroppskännedom och självkänsla. Barnens inlärning och kreativitet ökar.

Jag har kommit på hur…

Eftersom ni i förskolan har svårt för återkommande kurser på dagtid och i grupp så har kommit på hur ni kan lära er om mindfulness i förskolan genom en e-kurs som ni gör när ni själva har tid.

Tidigare deltagare i denna kurs säger såhär: 

”Ett barn sa, det här var väl en bra idé Pernilla! Mycket bra betyg! Fantastiskt att se dem ligga där och andas och lyssna till mina instruktioner. Jag ser deras små händer stryka på sina djur och bara bry sig i sig själv utan att störa kompisar. Gick mycket bra och barn som jag förväntade mig ha svårt att slappna av hade det inte.” -Pernilla Eriksson Östansbo förskola Ludvika

”Det bästa med kursen var att få upp ögonen för avslappning i förskolan och vilken vikt den har.
Vi blundar och tar tre djupa andetag innan varje måltid och försöker hålla i lugnet som infinner sig så länge som möjligt. Härligt när man börjar höra att barnen vid bordet börjar andas djupare.” -Helena Ohlsson , Enköping

”Bra med kursen var att jag själv utövade Mindfulness innan barnen så att jag hade en förståelse för vad Mindfulness var. Jag har nämligen aldrig varit i kontakt med Mindfulness innan. Det har gått bra. Lite svårt med de yngsta, men jag märker nu att det går lättare och bättre. Med de små räcker det bara att ligga ner i början och jag fick börja där.” -Susann Solanki, Nacka

”Din röst och dina förklaringar var bra, enkla att förstå för oss alla, då vi är en mångkulturell förskola.” -Karina Hansén Kungsladugårdens förskola i Kungsör

”Bra upplägg med kursavsnitt och länkar till meditation. Var lite strul med länkar men det fixade du till snabbt ? Jag har provat fem gånger för 2-3 åringar då de varit fyra st. Än så länge ligger de stilla och lyssnar faktiskt och ett barn har nämnt det positivt hemma. Spännande att se hur det går.” -Carina Cangnefjord

”Det bästa med kursen var bland annat att det var en meditation vid varje kursavsnitt! Toppen!.” -Gabriella Granfors Wikström Knutsbo förskola avdelningen Månen Ludvika

Jag har tidigare gjort en E-kurs för privatpersoner och resultatet va fantastiskt! Jag fick till exempel såhär fina ord av Mette Peterson i Söderby, ”Detta är något av det bästa jag har gjort för mig själv på mycket länge! Tack, Maja, för en otroligt bra och proffsigt genomförd e-kurs! I’m hooked :)”

E-kurs, Lugn och ro i förskolan

Därför har jag tagit fram denna korta e-kurs där ni får lära er om mindfulness och hur man kan jobba med det i förskolan. Ni får själva uppleva vad mindfulness är och inte bara läsa om det. Ni kommer börja ha övningar med barnen under kursens gång och börja se resultatet av en lugnare atmosfär på avdelningen. Eventuella frågetecken hjälper jag till att lösa via mejl under kursens gång. Om ni genomför mindfulnessövningar varje dag med barnen kommer det visa på resultat som lugnare barngrupp, mer koncentration hos barnen och så vidare. Det skapar även bättre förutsättningar för barnen att kunna lära sig mer. Barn som kan vara koncentrerade lite längre stunder och inte flacka från en sak till en annan.

Om ni bara gör övningar med barnen lite nu och då så kommer även det att ge resultat som att barnen direkt lugnar sig och antagligen kommer barnen be om mer. De brukar älska dessa övningar! Men effekterna håller inte i sig lika länge om man inte övar regelbundet. Vart gränsen går vet man inte, men en skolklass som övade en gång i veckan fick också en del positiva resultat.

Vad innehåller kursen då?

  • Det är tre kursavsnitt med mejl och videofilm, ca 30 minuter långa. De innehåller grunder för mindfulness och det egna övandet, övningar att göra med barnen samt information om hur mindfulness kan kopplas till läroplanen och bra information till föräldrar.
  • Två inspelade meditationer i mp3-format. En för kursdeltagaren och en att använda i barngrupp.
  • Ett arbetsblad med frågor som hjälper er vidare med rutiner kring övningarna.
  • Ett kursintyg.

Kursen startar den 26 april och avsnitten kommer ut med en veckas mellanrum.

Anmäl dig idag

Priset på denna kurs är 495 kr exkl. moms per pedagog. Anmälan sker genom att mejla till: maja@gronahuset.nu. Ange namn och mejladress till deltagaren samt fakturaadress.

(Du har två veckors ångerrätt, mejla i så fall maja@gronahuset.nu).

I mars startar en 10-vekorskurs för dig som vill fördjupa dig och lära dig fler övningar. Om du går den då får du dra av dessa 495 kr på den kursavgiften.

Om ni övar mindfulness med barnen varje dag och ändå inte är nöjda med resultatet får ni givetvis pengarna tillbaka. Denna kurs ska ge resultat! Jag vill i så fall ha återkoppling på kursen från er.

Följ din magkänsla, är detta något som du tror kan hjälpa er? Anmäl dig nu, kursen börjar den 26 april. Ring eller mejla mig om du vill veta mer (073-9910134, maja@gronahuset.nu).

Om ni känner er redo att hjälpa barnen att få lugn och ro i förskolan (och därmed livet), anmäl dig genom att mejla till: maja@gronahuset.nu.

Varma hälsningar

Maja Öberg
Diplomerad mindfulnessinstruktör som brinner för att hjälpa barn och vuxna i förskolan att få balans.

Ps, vill du ha en gratis mini-lektion om mindfulness i förskolan? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev  här. Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.