Lyssna till din kropp!

Jag är förkyld. Intressant för dig att veta va! Men jag har fått lite insikter kring det och vill gärna dela det med dig.

Förr om åren när jag varit lite förkyld (som nu, svullen i bihålor, lite halsont och väldigt trött, ni hör ju, LITE förkyld) så har jag bara kört på, med barnen, maten, jobbet, aktiviteter och så vidare.

Nu när jag är lite mer medveten om mig själv och min kropp har jag uppmärksammat denna trötthet och faktiskt vilat lite mer. Dragit ner nivån ett par dagar och tillåtit mig att återhämta mig. Det känns ju fånigt när man bara är lite förkyld, men jag tror att när vi lyssnar på vår kropp, vad den säger och sen dessutom agerar på det så visar vi oss själva omtanke. Och att mitt välmående är viktigt!

hot-chocolate-1006463_1280Jag visar också mina barn att det är bra och viktigt att ta hand om sig själv och inte köra över våra egna signaler gång på gång. Det kan nämligen på sikt leda till utmattningssyndrom. Och det vill jag inte att mina barn ska hamna i. Och jag vill inte heller att du ska hamna där.

Så känn efter hur du mår och agera på det. Träna dig genom att ställa frågan lite nu och då ”Vad behöver jag just nu”. Om det inte kommer något svar är det helt okej, men fortsätt ställa frågan. För hur du mår är viktigt!

Varma hälsningar
Maja

Gröna Huset – Balans kommer inifrån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.