Målning, ogräs och döden

Hej kära vänner!

Jag hoppas att du har en fin sommar!

Själv har jag startat upp igen med två härliga prova på kvällar i mindfulness. Det blev fina samtal, lärorika reflektioner och utforskande övningar. Det känns roligt att vara igång igen!

Jag har varit mycket tystare på facebook och i bloggen i sommar än vad jag hade tänkt. Det har blivit mycket vila och kreativitet. Det har funnits skäl att grotta ner sig i döden (även om ingen omkring mig dött) och det har varit läskigt och givande. Något vi alla gör periodvis i livet. Just nu håller jag på med en barnbok i ämnet där även min kärlek till träd kommer kännas, hoppas jag.

Något jag längtat efter länge men dragit mig lite för är att måla vilket jag gjort en del i sommar. Inte för att det ska bli fint, det behöver inte ens föreställa något, ingen tanke med det. Bara måla för den härliga känslans skull, det som kommer för mig. Vissa målningar har jag eldat upp, skön utrensning, andra trivs jag med och pryder mitt arbetsrum. Resten står och samlar damm och det är helt i sin ordning!

I sommar har jag också rensat ogräs (innan det blev allt för torrt) och då kom det för mig att fundera.

Jag rensar ogräs. Vad är ogräs?

Ja, det kan man faktiskt fundera på. Vem bestämmer det? Och hur definierar man det?

Ibland är det skönt att fundera och sen landa i att det inte behöver finnas något svar. Det gör vi alla när det gäller döden till exempel. Även om vi tror oss veta vad vi tror så är det vissa saker i livet vi ändå har ovisshet kring. Att landa i det är inte alltid så lätt, men ganska skönt när det väl sker.

 

Acceptans och att inte veta, det övar man på i mindfulness. Att öva på det kan göra det kan göra det lite lättare, men inte lätt för det. För livet är inte lätt. Inte heller svårt. Livet bara är och det är här för att levas. Upptäcker du livet när du lever det? Känner du dina upp och nergångar? Eller stressar du bara genom det?

Frågor värda att fundera över på sommaren och inför hösten nu.

 

Vidarebefordra gärna denna text till någon du tror skulle uppskatta orden.
Här kan man anmäla sig till mitt nyhetsbrev.
Här kan man gilla min facebooksida för mer vardagliga påminnelser om balans i livet.
Och på hemsidan finner du mer info om mig och det jag erbjuder.
Min bok Pluttens mindfulness kan du köpa av mig för 150 kr (+frakt 28 kr utanför Väsby), då får du den även signerad. Mejla mig din beställning.

Med önskan om en fortsatt fin sommar!
Varma hälsningar
Maja
Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att hjälpa barn och vuxna att få balans livet.

2 svar på ”Målning, ogräs och döden

  1. Catarina

    Fina reflektioner Maja, döden är det nog många som funderar över ibland. Jag väntar nyfiket på barnboken du håller på med.
    Kram Catarina

  2. Maja Öberg Inläggsförfattare

    Hej Catarina, tack för din kommentar! Ja, jag har själv värjt mig mot det vilket jag tror många också gör. Kram kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.