Medveten närvaro kan lyfta vardagen, prova nya sätt : )

Det är roligt hur vardagen bara rullar på. Vi har våra dagliga rutiner och vi ifrågasätter de sällan. Varför skulle vi göra det? De fungerar ju! Jag har alltid torkat mig efter duschen på samma sätt och jag blir alltid torr. Jag har alltid diskat på samma sätt med disksvamp och disken blir ren. Jag har alltid hållit sekatören på ett visst sätt när jag klipper äppelträden och grenarna går av.

När jag lever mer och mer närvarande i stunden, även de vardagliga (tro nu inte att jag är närvarande jämt, för det är jag inte) så har jag upptäckt HUR jag GÖR saker. Och att andra människor gör på andra sätt.

För ett tag sedan fick jag den roliga idén att torka mig efter duschen annorlunda. Annan ordning och inte lika noga. Det gick ju också bra, jag fick självtorka lite istället. Det låter banalt, men sådana små saker kan förgylla livet. Att vara nyfiken och prova andra sätt. Barn gör det hela tiden, varför inte vi vuxna?

För mig är inte syftet att effektivisera, men det har lett till flera enkla effektiviseringar i min vardag. Jag sparar någon minut här och där. Det gör skillnad i slutänden. Fast vad är det jag behöver mer tid till? När jag upplever livet både vid disken och när jag duschat.

Tänkvärt tycker jag. Missar vi livet? Eller lever vi det medans det sker?

Gör vi som vi alltid gjort eller provar vi nytt ibland?

Att öva mindfulness kan öppna upp för detta. Vi blir mer och mer närvarande i nuet. Prova gärna själv, gör något vardagligt enkelt på ett nytt sätt. Var med upplevelsen. Kanske du kommer byta sätt framöver? Eller så kommer du fram till att ditt gamla sätt passar dig bättre ett tag till.

För ett par veckor sedan provade jag ett nytt sätt att sälja Pluttens mindfulness. Jag var på trädgårdsmarknad vid Gamla apoteket och det var jätteskoj! Jag fick flera nya kontakter och flera Plutten-böcker hittade sin väg fram till olika barn.

Vill du lära dig mindfulness? Onsdagen den 4 oktober börjar en Mindfulnesskurs för nybörjare på 7 träffar i Upplands Väsby. Du som är medlem i Svenska kyrkan får det otroligt subventionerade priset 250 kr för alla träffar plus en bok med cd-skiva. Mer information och anmälan här.

Med dessa reflektioner önskar jag dig en fin avslutning på veckan!

Varma hälsningar
Maja Öberg

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att hjälpa barn och vuxna att få balans livet.

Min bok Pluttens mindfulness kan du köpa av mig för 150 kr (+inkl frakt), då får du den även signerad. Mejla mig din beställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.