Mindfulness ökar kreativiteten, en författare har tagit form

För några år sedan började jag bli sugen på att skriva barnböcker. Det finns ju så fantastiskt mycket härligt att läsa för barn, böcker kan ge så mycket och det är något att uppleva tillsammans med barnen. Jag tycker också det finns så mycket som barn behöver få veta om livet och ett bra sätt är just genom böcker.

Mer än så visste jag inte. Jag har aldrig skrivit mycket, läst ovanligt mycket och dessutom har alltid varit dålig på att stava och så vidare. Utöver det visste inte så tydligt vad jag ville berätta för berättelser för barn heller. Men något inom mig drev mig att prova.

Jag började skriva lite trevande, lite här och lite där. En del blev fina bokmanus och en del lite röriga eller konstiga. Jag skickade iväg ett några förlag utan resultat.

Illustratör Anna Klingbjer, princessart.se

Sen när jag gick instruktörsutbildningen i mindulness var det ganska mycket fokus på det egna övandet och utveckling av en själv. Det ledde till att jag började skriva med en djupare förankring i mig själv.

En vanlig effekt av mindfulness är just ökad kreativitet. Jag tror det beror på att man kommer närmre sig själv, men också för att man övar på att inte döma. Om man är snabb att döma det man skapar så tar det lätt stopp och kreativiteten minskar.

Sen dess har jag fått mer positiva svar från förlagen och i början av sommaren kommer min första barnbok att släppas!

Så, har du någon liten önskan inom dig att skapa men vet inte vad? Det gör inget. Men ta önskan på allvar och ta hand om dig själv. Ge dig själv utrymme att börja prova, treva dig fram. Blir du nyfiken på vad som skulle hända om just du lär dig mindfulness? Prova, jag tror inte att du kommer att ångra dig. (Ny kursstart den 15 mars i Upplands Väsby).

Mer info om boken kommer när det närmar sig release : ) Må så gott sålänge!

Varma hälsningar
Maja
Diplomerad mindfulnessinstruktör som sprider frön till balans till både barn och vuxna.

———————————————————————————–

För vardaglig inspiration följ Gröna Huset på Facebook .
hemsidan finns information om de tjänster Gröna Huset erbjuder samt vem jag är. Där finns även bloggen med blandade reflektioner.
Gröna Husets nyhetsbrev kommer ungefär ut en gång i månaden. Hänger man med där får man veta det senaste om tjänster, erbjudanden och också inspiration och kunskap kring mindfulness.
Nyhetsbrevet
”Förskolans andningspaus” är för dig som jobbar i förskolan eller med små barn på annat sätt för inspiration just för er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.