Nyfiken på mindfuless?

Hej fina du!

Känner du igen dig i detta?

 • Du har mer stress i livet än du vill
 • Du saknar rutiner för återhämtning i vardagen
 • Du har låg kroppskännedom och självkännedom

Jag har levt ett typiskt stressigt liv som många av oss gör i vårt samhälle. Det kan vara projekt på jobbet, omorganiseringar, nya krav och så vidare. Hemma ska vi laga hälsosam mat, träna, läsa läxor, köra till aktiviteter, hålla igång en relation, träffa vänner och så vidare. Mycket av dessa saker är bra och roliga, men det är för mycket. Många av oss saknar återhämtningen.

Det gör att vi drabbas av många stressrelaterade sjukdomar idag och det ökar. När vi är stressade har inte kroppen energi över att reparera och laga oss för att hålla sjukdomar borta. Återhämtningen är så viktig både för kroppen och själen.

Det finns faktiskt en väg ut ur detta (eller flera, men här är en av vägarna). Forskning har visat att öva mindfulness varje dag ger fantastiska resultat, här är några:

 • Ökad koncentration och fokus med i snitt 20 %
 • Klarare tankar
 • Ökad effektiviteten
 • Ökad kreativitet
 • Bättre arbetsminne
 • Upplevd stress minskar med i snitt 32 %
 • Negativa känslor minskar med i snitt 16 %
 • Bättre kroppskännedom
 • Man blir vänligare mot sig själv och andra
 • Man hanterar motgångar bättre
 • Sömnen förbättras

roda-stugan

Låter det för bra för att vara sant?

Eftersom det är bevisat i studie efter studie så är det många stora företag/organisationer och partier som för in mindfulness i sina organisationer.

Det är inte så konstigt när man tänker på det, kroppen och hjärnan får möjlighet att vila, sorter intryck, lära sig uppleva sin egen kropp, iaktta och lära sig mer om sina känslor och tankar. Man får då mer tillgång till hela sig själv. Du kan ge dig själv detta även om ni inte har mindfulness på jobbet. Det kan öka din livskvalitet avsevärt.

Såhär säger några personer som har gått mindfulness-kurs hos mig:

”Min upplevelse av hela kursen är över förväntan. De frågetecken jag hade klarade du ut och det hjälpte mig på ett väldigt bra sätt. Själva meditationerna var otroligt bra och reflektionerna efteråt va nyttiga och väldigt hjälpsamma. Jag fick idéer och hjälp med mycket saker.

Under kursens gång har jag blivit mer självständig, starkare i mig själv och lugnare. Blir jag stressad så lugnar jag ner mig mycket lättare och bättre!

Du som instruktör kändes väldigt bra!”
-Jenny Larsson, Upplands Väsby, deltagare i Nyfiken på Mindfulness

”Jag ser annorlunda på min tillvaro efter denna kurs med Maja som tillfört mig en ny och skön känsla. Har kommit till mer insikt om vad jag har att jobba på.

Du gav en tydlig men kort redogörelse av vad som händer i kroppen och vilken verkan det ger på längre sikt. Även gruppens kommentarer och reflektioner var för mig viktiga att ta del av med ledning av Dina förklaringar och beskrivningar.

Effekterna jag märkt under kursens gång är att jag nu reflekterar på ett annat sätt. På samma gång mer innerligt som med distans! Jag upplever tillvaron och människor mer med alla mina sinnen men tar mer distans till svårigheter och dilemman.

Som instruktör är Maja proffsigt strukturerad; noga med att skynda långsamt och inte kräva eller forcera men att låta alla komma till tals. Din röst och tonläge är mycket behagligt och gör det lätt att slappna av.”
-Kerstin Palmin Årsta, deltagare i Nyfiken på Mindfulness

”Jag tycker att du lyckas förmedla en fantastiskt skön och behaglig känsla. Jättebra också att du ställer frågor att reflektera kring!”
-Catrine, deltagare i Nyfiken på Mindfulness

 ”Mina förväntningar på kursen överträffades. Dels fick vi våra böcker att läsa inför träffarna och du var också tydlig i ditt sätt att förklara utifrån olika begrepp i boken. Om det var något jag inte förstod så gjorde du jämförelser och förklarade bra.Med din mjuka och varma röst vägledde du mig hela vägen genom meditationen på ett lugnt och fint sätt. Behaglig och varm upplevelse.

Reflektionerna efter meditationerna tycker jag var en av de bästa sakerna med att göra detta i grupp. Jag fick ta del av andras upplevelser av samma händelse. Olika saker händer oss alla i livet och jag fick höra hur de har hanterat det. En aha upplevelse i vissa fall.Under kursens gång har jag fått in en rutin på att meditera varje morgon. Blir bättre och bättre på att vara i nuet och inte se framåt. Använder tid till att reflektera på ett helt annat sätt.”
-Nina Larsson, Upplands Väsby, deltagare i Nyfiken på mindfulness

20160322_173741Nyfiken på mindfulness

Denna kurs ger dig möjlighet att lära dig mindfulness på flera olika sätt. Du får lära dig om hur mindfulness fungerar och vad det kan göra för skillnad i ditt liv. Det är en väldigt tillåtande och generös kurs där alla upplevelser är okej. Vi lär oss hantera det som är och försöker inte förändra något. Då sker ofta en förändring av sig själv.

Du får också uppleva mindfulness på flera olika sätt för att se hur det kan fördjupa livet. Vi gör reflektioner tillsammans i gruppen, det är lika okej att prata mycket som inget alls, och det blir ofta värdefulla och fina samtal som gör att insikterna ytterligare fördjupas. Under kursens gång får du också prova olika sätt att få i mindfulness på ett sätt som fungerar i din vardag. Och även om du inte fortsätter öva efter kursen så har du fått med dig en djupare insikt om vad mindfulness är och det blir lättare för dig att plocka upp tråden i framtiden om du vill.

Kursen är framtagen av Ola Schenström, läkare, forskare, mindfulnessinstruktör och författare.

Kursens innehåll:

 • Fem träffar i grupp á 1,5 timme
 • En bok med cd-skiva ”Mindfulness i vardagen” av Ola Schenström
 • Två inspelade meditationer i mp3-format

Vi träffas fem gånger á 1,5 timme med en veckas mellanrum. På träffarna pratar jag om mindfulness utifrån kapitlen i boken. Vi gör övningar och reflekterar tillsammans.

Mellan träffarna övar du mindfulness både med meditationer och vardagsövningar i den takt som det passar dig.

Kursen startar den 26 oktober, kl 19-20:30. Platsen är Röda stugan som ligger på Lövstavägen 6 i Runby, några minuters promenad från Upplands Väsby station (det går även buss och det finns gratis parkering).

Anmäl dig idag!
Om du anmäler dig före den 17 oktober kostar kursen endast 1995 kr inkl. moms, sen gäller ordinariepris 2350 kr inkl. moms.

Det går bra att använda friskvårdsbidrag om du har det. Har du det stressigt på jobbet finns även möjligheten för arbetsgivaren att betala kursen för att förbättra din psykosociala arbetsmiljö precis som man kan få ett höj och sänkbart skrivbord om man behöver det. Fråga din arbetsgivare och be de kontakta mig om de har frågor.
Det är begränsat antal platser, så vänta inte för länge.

Vill du dela upp betalningen på två tillfällen så går det bra.

Anmäl dig nu genom att skicka ett mejl till: maja@gronahuset.nu. Skriv att du vill gå kursen ”Nyfiken på mindfulness” och din fakturaadress.

Du har 14 dagars ångerrätt, i så fall mejlar du mig igen på samma adress.

Det går att få ett liv (och en värld) i balans och det börjar med dig

Jag hoppas att jag ser dig på kursen
Faktum är att du förtjänar detta. Ett liv i mer balans och mindre stress. Det är möjligt! Känn efter i magen, är detta något du blir sugen på? Du kommer inte att ångra dig i så fall. Det är en investering i dig själv, din hälsa, din framtid och din omgivning.

Om du känner dig redo att en gång för alla göra något åt detta stressamhälle vi lever i så anmäl dig nu! maja@gronahust.nu

Det börjar med mig och dig och dig och dig… Tillsammans gör vi skillnad!

Varma hälsningar
Maja Öberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.