Sagor, inte bara för nöjes skull

Jag vill inspirera barn. Böcker är ett fint sätt att göra det på tycker jag. Boken läses oftast i en lugn miljö, med nära och kära man tycker om. Det är ofta en trygg och mysig stund då barnet är avslappnat.

Då kan barnet verkligen ta till sig av berättelserna. Ja, inte bara barnen hoppas jag, lika mycket den vuxna som läser, för även hen har ett litet barn inom sig som ibland behöver få komma fram.

Sagor och böcker är inte bara för nöjes skull även om många av de förstås är det. Men de utvecklar oss också som människor. Ger oss nya perspektiv och synsätt. Hjälper oss att utforska både härliga känslor men också jobbiga. Ger möjlighet till igenkänning och en känsla av att inte vara ensam.

Det är därför jag tycker det är så viktigt och roligt att skriva för barn. För att det gör skillnad och för att det är viktigt! Och det finns faktiskt ingen annan som skriver som jag gör. Och det finns ingen annan som berättar det jag vill berätta för barnen. För jag vet att vissa barn behöver höra just mina berättelser. Precis som andra barn behöver höra andras.

Här kommer en liten text från min bok jag jobbar på just nu:
Det fanns en sommar då Sven klättrade mycket i min krona. I början kom han bara en liten bit upp. Han fick kämpa med sina muskler för att orka högre, sträcka ut kroppen för att nå, acceptera en del skrap på huden och övervinna rädslan att ramla ner.

Belöningen var stor tyckte Sven. När han kommit nästan ändå upp såg han ut över hela gården. Men de andra såg inte honom. Han fick vara ifred.

 

Och ifred behöver vi alla vara ibland, eller hur? När var du ifred sist? Kanske med en barnbok?

Med dessa tankar önskar jag er ett härligt veckoslut!

Varma hälsningar
Maja

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att hjälpa barn och vuxna att få balans livet.

Här kan man anmäla sig till mitt nyhetsbrev.
Här kan man gilla min facebooksida för mer vardagliga påminnelser om balans i livet.
Min bok Pluttens mindfulness kan du köpa av mig för 150 kr, då får du den även signerad. Mejla mig din beställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.