Släpp taget om ett problem och se vad som händer

Jag tänker och tänker och tänker, men kommer ingen vart. Känner ni igen det? Ibland klurar man, försöker se mönster, vrider och vänder på ett problem in i det oändliga. Och ändå ser allt likadant ut… Det finns ingen utväg eller lösning…barbary-ape-431299_1920

Här ska du få ett tips.

Släpp taget! Plättlätt!

Nej, jag vet, inte så lätt. Men effektivt.

Ibland kommer lösningen på ett problem när vi sover, eller när vi vaknat. Eller när vi är ute och tränar eller gör något annat. Så bara ploppar lösningen upp.

Vi kan göra det medvetet.

Sätt dig ner och formulera ditt problem. Avsluta med en fråga, typ ”Hur får jag mer tid över med barnen” eller ”Hur ska jag orka träna” eller ”Varför är min chef så dum” eller vad nu problemet är.

Släpp sedan problemet helt och hållet. Lita på att det kommer ett svar. Att lita på att svaret kommer är nyckeln, våga lite på det. Det kan komma som en tanke, som en bild, som ett råd från en vän eller något du ser på ett tv-program eller så. Hur som helst. Var öppen för att låta svaret komma till dig.

Vill du hjälpa svaret på traven? I så fall kan du meditera, promenera, vila eller göra något du älskar. Men fokusera då inte på att leta efter ett svar. Va helt och fullt i det du gör så kommer svaret till dig.

Börja öva på småsaker så brukar det kunna gå lite lättare.
Lycka till!

Varma hälsningar

Maja
Diplomerad mindfulnessinstruktör som hjälper barn och vuxna till mer balans i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.