10 veckors heltäckande e-kurs om mindfulness i förskolan

  • Känner du frustration över stressen både pedagoger och barn känner i förskolan?
  • Är du nyfiken på mindfulness för din egen skull och som redskap i barngruppen?
  • Har ni inte tid/råd att just nu ta in en mindfulnessinstruktör att hjälpa er med detta?

Barn som lär mindfulness får ett redskap i stresshantering för livet

Och ju yngre vi är när vi lär oss desto mer stress kan vi förebygga. Forskningen är tydlig, barn som övar mindfulness regelbundet blir gladare, sover bättre, får bättre koncentration, relationer och så vidare. Det hjälper barnen med sin kroppskännedom och självkänsla. Barnens inlärning och kreativitet ökar.

Jag har kommit på hur…

En e-kurs på 10 veckor! Kursen är lång för att vi ska hinna få in regelbundna övningar för dig och så att du ska ha möjlighet att öva med barnen flera gånger och få tips och coachning i det under tiden.

Jag har tidigare gjort både en kort och en lång e-kurs av detta slag med mycket gott resultat! Du får lära dig allt du behöver för att ha regelbunden mindfulness med barnen.

Såhär har några tidigare deltagare sagt om kursen:

”Ett barn sa, det här var väl en bra idé Pernilla! Mycket bra betyg! Fantastiskt att se dem ligga där och andas och lyssna till mina instruktioner. Jag ser deras små händer stryka på sina djur och bara bry sig i sig själv utan att störa kompisar. Gick mycket bra och barn som jag förväntade mig ha svårt att slappna av hade det inte.” -Pernilla Eriksson Östansbo förskola Ludvika

”Det bästa med kursen var att få upp ögonen för avslappning i förskolan och vilken vikt den har.
Vi blundar och tar tre djupa andetag innan varje måltid och försöker hålla i lugnet som infinner sig så länge som möjligt. Härligt när man börjar höra att barnen vid bordet börjar andas djupare.” -Helena Ohlsson , Enköping

”Bra med kursen var att jag själv utövade Mindfulness innan barnen så att jag hade en förståelse för vad Mindfulness var. Jag har nämligen aldrig varit i kontakt med Mindfulness innan. Det har gått bra. Lite svårt med de yngsta, men jag märker nu att det går lättare och bättre. Med de små räcker det bara att ligga ner i början och jag fick börja där.” -Susann Solanki, Nacka

”Din röst och dina förklaringar var bra, enkla att förstå för oss alla, då vi är en mångkulturell förskola.” -Karina Hansén Kungsladugårdens förskola i Kungsör

”Bra upplägg med kursavsnitt och länkar till meditation. Var lite strul med länkar men det fixade du till snabbt 🙂 Jag har provat fem gånger för 2-3 åringar då de varit fyra st. Än så länge ligger de stilla och lyssnar faktiskt och ett barn har nämnt det positivt hemma. Spännande att se hur det går.” -Carina Cangnefjord

”Det bästa med kursen var bland annat att det var en meditation vid varje kursavsnitt! Toppen!.” -Gabriella Granfors Wikström Knutsbo förskola.

 E-kurs, Lugn och ro i förskolan, 10 veckor

Ni får själva uppleva vad mindfulness är och inte bara läsa om det. Ni kommer börja ha övningar med barnen under kursens gång och börja se resultatet av en lugnare atmosfär på avdelningen. Kursavsnitten kommer ut en gång i veckan i 10 veckor. Avsnitten består av kursmejl, videofilm och en del dokumentation, se längre ner. Vi kommer även ha en gemensam facebook-grupp där vi kan dela erfarenheter och där jag kan hjälpa er med frågeställningar som kan dyka upp. Om ni genomför mindfulnessövningar varje dag med barnen kommer det ge många av de positiva förändringar jag skriver om högre upp.

Om ni bara gör övningar med barnen lite nu och då så kommer även det att ge resultat som att barnen direkt lugnar sig och antagligen kommer be om mer. Barnen brukar älska dessa övningar! Men effekterna håller inte i sig lika länge om man inte övar regelbundet. Vart gränsen går vet man inte, men en skolklass som övade en gång i veckan fick en del positiva resultat också.

Vad innehåller kursen då?

  • Det är tio kursavsnitt med mejl och videofilm, ca 20 minuter långa. Varje avsnitt har ett eget tema och avslutas med en meditation. Några av temana är: Ditt egna mindfulnessövande, effekter och forskning gällande barn och mindfulness, upplägg och övningar för olika åldrar, vikten av reflektion, mindfulness i förhållande till läroplanen, info till föräldrar och så vidare.
  • Fyra inspelade meditationer i mp3-format. Två för kursdeltagaren och två att använda i barngrupp.
  • Skriftliga instruktioner på 20 olika övningar samt reflektionsfrågor, information till föräldrar och planering på längre sikt.
  • Länkar till forskning.
  • Gemensam facebook-grupp.
  • Kursintyg efter genomgången kurs.

Kursen startar den 27 september och avsnitten kommer ut med en veckas mellanrum. Du ser på avsnitten när de passar dig och du har tillgång till allt kursmaterial minst ett år. 

Anmäl dig idag

Priset på denna kurs är 1 695 kr exkl. moms per pedagog. Om du tidigare har gått tre-veckorskursen får du dra av den kursavgiften. Om ni är fler pedagoger från samma förskola får ni 10% rabatt.

Anmälan sker genom att mejla: maja@gronahuset.nu. Ange att det gäller kursen ”Lugn och ro i förskolan 10 veckor”, förnamn, efternamn och mejladress till deltagaren och fakturaadress.
(Det är 14 dagars ångerrätt, mejla mig i så fall, maja@gronahuset.nu).

Om ni övar mindfulness med barnen varje dag och ändå inte är nöjda med resultatet får ni givetvis pengarna tillbaka. Denna kurs ska ge resultat! Jag vill i så fall ha återkoppling på kursen från er.

Är detta något du blir nyfiken på? Anmäl er nu, kursen börjar den 27 september. Ring eller mejla mig om du vill veta mer, 073-9910134, maja@gronahuset.nu.

Varma hälsningar
Maja Öberg

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att hjälpa barn och vuxna att få balans i förskolan och livet.

Anmäl dig till mitt gratis inspirationsbrev ”Förskolans andningspaus” med inspiration och fakta kring mindfulness i förskolan. Även tips på övningar och gratis meditation ingår.

Ps. Vill ni istället ha hjälp av mig på plats? Läs mer här eller ring mig (073-9910134) så pratar vi vidare om vad ni behöver hos just er.

Maja Öberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.