Allt förändras. Allt.

Jag skrev lite kort om det på Facebook i förra veckan. Att allt ständigt förändras.

Det är lätt att tro att vi är som vi är, andra är som de är och saker och ting är som de är. Och aldrig förändras. Men faktum är att allt gör det. Ständigt. Ibland hastigt ibland mycket långsamt. Så det inte märks.

En av de saker som vi kan ha ganska fast är vår bild av oss själva. Ibland ser vi på oss själva som vi var för länge sen och inte den vi är idag. Eller så har vi fel bild av oss själva för att samhället (och vi själva) har matat oss med saker vi ”bör” vara tills vi tillslut tror på det.

När vi övar mindfulness får vi uppleva förändringarna när det gäller oss själva eftersom vi så ofta observerar oss själva i meditationerna. Kliar det på näsan och vi inte kliar utan bara stannar med känslan märker vi snart att den förändras. Ibland kliar det mer efter en stund och ibland avtar det. Vissa dagar tar våra tankar upp hela meditationen och andra dagar kanske en ond rygg tar vår uppmärksamhet.

Erfarenheten om att verkligen allt förändras gör att man kan börja i sin vardag att vänta ut tiden lite. Till exempel med barnen. Ibland har något barn fastnat i ett beteende. Då brukar jag trösta mig med att även det kommer förändras. Men den avslappnade attityden förändras det ibland snabbare än jag tror.

Det är till och med så att vår hjärna är gjord att upptäcka problem, så det är inte så konstigt att vi fungerar som vi gör, men det finns många problem och många av de är inte våra att lösa.

Med detta menar jag inte att man ska sopa saker under mattan och blunda för problem. Men jag tror att vi oroar oss mycket i onödan. Jag tror också vi löser många problem som skulle löst sig själv om vi bara haft lite tålamod.

Prova denna attityd några dagar och se vad du upptäcker. 

Men för detta krävs ett visst mått av medvetenhet i vardagen så du inte går på autopilot hela tiden. Vill du öva upp medvetenheten först så öva mindfulness i höst. Ge dig själv en mindfulnesskurs som första steg till ett liv i mer balans. Mejla mig om du är intresserad.

Vidarebefordra gärna denna detta till någon du tror skulle uppskatta orden.

Varma hälsningar
Maja
Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att hjälpa barn och vuxna att få balans livet.

Här kan man anmäla sig till mitt nyhetsbrev.
Här kan man gilla min facebooksida för mer vardagliga påminnelser om balans i livet.
Och på hemsidan finner du mer info om mig och det jag erbjuder.
Min bok Pluttens mindfulness kan du köpa av mig för 150 kr (+frakt 28 kr utanför Väsby), då får du den även signerad. Mejla mig din beställning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.