Hipp, hipp, hurra!

Boken Håll balansen och må bra är äntligen född!
Det är ett par år sedan jag skrev första manusutkastet och nu har det äntligen blivit en färdig bok!

Varför behövs denna bok?

När jag började intressera mig för mindfulness för just barn insåg jag snabbt att det inte fanns någon information eller inspiration om mindfulness direkt till barnet. Då skrev jag först Pluttens mindfulness och jag har sett att det kommit fler fina mindfulness eller yogaberättelser för små barn vilket är jättebra!

Denna bok blir den första faktaboken om mindfulness för barn på svenska.

Jag har hört barn läsa ur vuxenböcker om mindfulness för att somna lättare på kvällen. Nu får de en egen bok, givetvis med tillhörande inspelade övningar.

Boken innehåller kapitel om stress, sömn, oroliga tankar, relationer och mycket annat. Fakta och frågor varvas med mängder av övningar, både att göra själv och tillsammans med familjen eller i klassrummet.
Boken riktar sig till barn ca 10-15 år.

Förhandsköp boken, endast den 19 maj

Boken släpps den 15 juni och går att förhandsbeställa hos förlaget.
På Barnens dag den 19 maj har du möjlighet att förhandsköpa boken på Gamla apoteket i Väsby.
Då kommer jag och min kära mindfulnesskompis Catarina att vara där så barn kan prova mindfulness, både barn och vuxna kan få huvudmassage, måla mandala och förstås titta på nya boken (och Pluttens mindfulness förstås).

Dana förlag

Jag träffade Peter första gången när han föreläste om mindfulness i skolan för mindfulnesscenter för ett par år sedan. Han gjorde gott intryck med sitt närvarande, tydliga och varma sätt. Han hade också ett förlag med flera spännande titlar just inom mindfulness. Därför kändes det givet att fråga honom om detta manus och Peter blev nyfiken.
Tillsammans har vi jobbat mycket med manuset för att det ska bli pedagogiskt och väl balanserat. Jag har lärt mig väldigt mycket av Peters erfarenheter av att ge ut böcker och arbeta med både mindfulness och barn.

Vill du hjälpa mig så är jag väldigt tacksam om du vill dela detta brev med dina vänner och bekanta.


Varma hälsningar

Maja Öberg
Mindfulnessinstruktör och författare

Gröna Husets hemsida
Facebooksida
Skriv upp dig på nyhetsbrevet
Gratis mindfulnessövningar
Övning att göra i förskolan med barnen
Gröna Husets youtubekanal
Mindfulnesspodden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.