Känner du motstånd?

Vill du meditera eller slappna av mer än vad du gör? Tänker du att du borde eller behöver?

being-461698_1920Jag tror att vi alla har dessa motstånd mer eller mindre. Även om jag har fått in det till en vana som jag inte vill vara utan så märker jag att vissa dagar då jag är mycket med barnen har jag svårt att ta mig tid att meditera. Det känns som att jag ”tar” tid från mina barn. Är de i skolan, med kompisar eller annat så är det lättare för mig.

För dig är det kanske:
-en känsla av att inte veta hur det går till
-en rastlöshet som är svår att komma förbi
-en rädsla för vad som kan komma att dyka upp
-svårt att få tid till det

Att sätta sig en stund och fundera på varför det inte ”blir av” gör det lättare att se rädslan bakom och kanske även ta sig förbi den. Man får väga lite för och nackdelar helt enkelt.

Detta gäller ju även om vi vill träna mer eller äta bättre. Det tar ofta emot att skaffa nya vanor även om de är bra för oss.

Motivation och beslutsamhet brukar vara en bra hjälp på vägen. Det tar ju som bekant 21 dagar att skaffa sig en ny vana. Och kanske ännu viktigare. Fira varje gång det blir av! Och var snäll mot dig själv de dagar det inte blir av.

snäll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.