Mindfulness för att hitta hem *Gästbloggare*

Hejsan!

Mitt namn är Toni och idag har jag äran att gäst-blogga åt Maja på gronahuset.nu.

När jag var yngre mådde jag så fruktansvärt dåligt. Jag var deprimerad från tidig tonår tills jag nådde min absoluta botten vid 25 års ålder. Mellan 18 och 25 var jag även självmordsbenägen.

Jag hatade mig själv och fokuserade väldigt mycket på min egen känslomässiga smärta.

Men sedan hamnade jag i en situation där jag började omvärdera mitt liv och verkligen började förstå varför jag mådde så dåligt.

Jag insåg att jag hela mitt liv försökt leva upp till förväntningar som jag trodde samhället och andra människor hade på mig. Jag försökte hela tiden räcka till åt alla andra så det fanns ingen styrka kvar till mig. Det hade helt tömt mig på min energi.

Jag önskar att jag hade känt till mindfulness innan, då när jag som mest behövde det. Men när jag var 25 och upptäckte varför jag hade mått så dåligt och varför jag inte hade kunnat slå mig ur min depression genom att kämpa ännu mera så blev jag nästan tvingad till en slags mindfulness.

Jag var tvungen att lära känna mig själv igen.

toniVem är jag? Vad vill jag? Vart går mina gränser? Vad gör mig glad? Vad gör mig ledsen?

För att lyssna på oss själva, känna vad som är rätt för just en själv, för att gå in på djupet så behöver man mindfulness.

Oroa dig inte, jag menar inte att du ska sitta i lotusställning 24 timmar om dygnet och alltid gå med myrsteg. Men att ta en stund så ofta du kan (gärna en gång om dagen) där du stänger av autopiloten och verkligen känner efter i det du gör, det kan göra enorm skillnad! Att veta när man säger ja fastän man behöver säga nej kan spara väldigt mycket av din energi och göra dig gladare.

Jag tycker det Maja gör är superviktigt. För vi kan inte stressa när vi ska hitta hem till oss själva. Vi måste stanna upp och lyssna. Det är så viktigt.

Det är ju inte helt okänt att barnen är vår framtid och därför blir jag varm i själen att Maja jobbar för att barnen ska få lära sig dom här viktiga verktygen redan nu. Det är underbart!

Om ni skulle vilja veta mer om mig kan ni gå in på toniwincent.se.

Där kommer det strax att lanseras en gratis e-kurs i 7 steg för att hitta sin väg i livet. Dessutom kan du skriva upp dig på mitt nyhetsbrev och få en gratis guidad avslappning. Den är bara på en minut, för dom stunder när vi behöver varva ner men inte kan gå ifrån någon längre stund.

Jag önskar er alla en fantastisk höst och ett underbart liv.

Och du, ta hand om dig!

Varma hälsningar Toni

toniwincent.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.