Mindfulness på jobbet

Igår va jag på kurs hela dagen. Inte en vanlig mindfulness-kurs…

När jag gick instruktörsutbildningen va det mycket fokus på det egna övandet och reflektioner. Denna vidareutbildning med fokus på mindfulness på jobbet va det mycket att ta in. Mindfulnesscenter har tagit fram ett koncept som fungerar jättebra för att minska stress, öka fokus och förbättra kommunikationen på arbetsplatsen.mfc-jobbet

Hon som höll i kursen har själv tagit fram konceptet tillsammans med Ola Schenström. De har kört detta program på bland annat trafikverket och SEB. Mycket kompetent och inspirerande kvinna!

Och ja blir ödmjuk och förundrad över vad mycket vi kan lära oss genom mindfulness. Vad mycket vi själva kan förändra bara i vårt förhållningssätt. Som när vi är stressade och inte märker vad vi gör. Vi drar upp axlarna, spänner många muskler, skriver fort och gör fler misstag. Istället för att lära oss se dessa situationer och lära oss verktygen för att faktiskt lyckas slappna av och genomföra samma jobb på samma tid men utan stresspåslaget i kroppen.

För visst kan det finnas saker som behöver förändras på arbetsplatserna för att minska stressen. Det hjälper inte mindfulness mot i huvudsak, men hur vi förhåller oss till det som är, det kan göra en enorm skillnad för individen och faktiskt förebygga massor av stressrelaterade sjukdomar.

Och även om det inte är syftet kan mindfulnessträning leda till mer medvetenhet, klokare beslut och mod att göra större förändringar som kanske behövs, både hos individen och i organisationen.stress-391657_1280Det är också så att när man inför mindfulness på jobbet så sparar man pengar på sjukskrivningar, tjänar mer för att effektiviteten ökar och även för att medarbetarna blir mer lyhörda och närvarande med kunderna och varandra.

Så frågan är inte har vi tid/råd med mindfulness, frågan är snarare har vi tid/råd att vara utan mindfulness?

Blir du nyfiken? Kontakta mig så ska jag berätta mer om konceptet!

Varma hälsningar
Maja

Diplomerad mindfulnessinstruktör som brinner för att hjälpa andra till mer balans i arbetslivet och livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.