mindfulnesspodden.com

Under lång tid har jag varit sugen på att starta en podcast. Jag tycker formatet är fint. Endast ljud, samtal som kan ske i lugn och ro. Möjlighet att prata till punkt och ta sig tid att utveckla sitt resonemang.

I mitt företag vill jag inspirera många till mer balans i livet, och att nå ut till många, den möjligheten finns ju på internet. I en podcast kan man nå ut till många men formatet är ändå intima samtal mellan de som samtalar och den som lyssnar. För det är ju en i taget som lyssnar. Man står inte framför en stor publik. Det är annorlunda.

Drömmen om en pod har funnits länge alltså och att den ska inspirera till mer balans i livet. Men formen och tiden har inte varit satt. Sen slog det mig, en av mina närmsta entreprenörsvänner Catarina är ju också mindfulnessinstruktör och dessutom samtalsterapeut. Såklart att det är vi som ska göra podden! Jag frågade direkt om hon ville vara med och det ville hon! Oj vad roligt! Och nu tog det fart! Från vi bestämde detta tills idag när första avsnittet släpps tog det bara en och en halv månad. Vi har lärt oss massor, gjort misstag, skrattat, tagit om, frågat runt, fotat, lyssnat på musik, spånat gäster och teman och satt ramar. Och nu är podden ute!

Grundidén är att i vartannat avsnitt ska jag och Catarina reflektera över mindfulness med lite olika inriktningar och i vartannat avsnitt pratar jag eller Catarina en annan person som har egen erfarenhet an mindfulness.

De samtalen med andra ser jag som det viktigaste, i de samtalen kan du som lyssnar få höra olika erfarenheter av mindfulness. Det finns olika skäl för människor att börja öva. Det ger oss olika effekter i livet. Vi får olika insikter. Vi möter olika hinder i vårt övande. Osv. Vi är alla unika individer och därför blir även mindfulnessövandet unikt. Det finns inga rätt eller fel. Det är bara olika. Och den viktiga insikten vill jag ska komma fram. Det kan vara skönt för dig som lyssnar att alla som övar mindfulness har olika upplevelser och därmed kan det vara lättare för dig att känna att ditt övande är bra som det är. Du gör inte fel.

Även om vi har olika upplevelser tror jag du som lyssnar även kommer uppleva en hel del igenkänning också.

Och du som inte övar alls idag, jag hoppas även du kan få insikter kring ditt liv genom att lyssna på våra samtal. Kanske blir du nyfiken på att prova mindfulness. Kanske inte. Vilket som går bra. Vi kommer in på allt som har med livet att göra i stort och smått och utmaningen att få balans och må bra i den hektiska värld vi lever i.

Ibland kommer vi även ha samtal med olika experter. Bland annat för att vidga synen, få höra lite om forskning och för att jag och Catarina tycker det är så spännande.

I denna pod kommer jag och Catarina lära oss mer om mindfulness, oss själva och varandra genom våra reflektioner och samtal. Vi kommer även lära oss mer om ljud, reklam, inspelning och teknik, så ha lite tålamod med oss. Vi lär oss på vägen.

Mycket på internet är så tillrättalagt idag och för att komma ifrån det kommer vi redigera vår pod ganska lite. Samtal mellan människor ska vara mänskliga. Ibland hostar någon, det kanske är nervöst i början, ibland blir det tyst av eftertanke och så kommer denna pod att vara. Så som livet är.

Varmt välkommen att lyssna, du finner oss på mindfulnesspodden.com och det kommer nya avsnitt varannan onsdag. 

Har du själv erfarenhet av mindfulness och vill delta? Mejla i så fall till mindfulnesspodden@gmail.com. Vi vill ha allas berättelser, inte bara de som ”övar mycket och kommit långt”.

Vi är alla på väg. Ständigt.

Varma hälsningar
Maja

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att sprida balans till barn och vuxna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.