Nyfiken på mindfulness? Ny kurs i Sollentuna

Måndagen den 12 februari börjar en mindfulnesskurs i Sollentuna. Det är en nybörjarkurs om fem träffar där vi bekantar oss med mindfulness på olika sätt.

Känner du igen dig i detta?

 • Du har mer stress i livet än du vill
 • Du saknar rutiner för återhämtning i vardagen
 • Du har dålig kroppskännedom eller självkänsla

Många av oss bara kör på. Vi har mycket både på jobbet och hemma. Vi saknar ofta återhämtningen. Det gör att vi drabbas av många stressrelaterade sjukdomar idag.

Forskning visar

att mindfulness kan ge oss både återhämtning och insikter kring det vi behöver förändra. Forskningen visar även på dessa effekter:

 • Ökad koncentration och fokus med i snitt 20 %
 • Klarare tankar
 • Ökad effektiviteten
 • Ökad kreativitet
 • Bättre arbetsminne
 • Upplevd stress minskar med i snitt 32 %
 • Ökad livsglädje

Låter bra va?

Såhär säger tidigare deltagare:

”Jag ser annorlunda på min tillvaro efter denna kurs med Maja som tillfört mig en ny och skön känsla. Har kommit till mer insikt om vad jag har att jobba på.
Du gav en tydlig men kort redogörelse av vad som händer i kroppen och vilken verkan det ger på längre sikt. Även gruppens kommentarer och reflektioner var för mig viktiga att ta del av med ledning av Dina förklaringar och beskrivningar.
Effekterna jag märkt under kursens gång är att jag nu reflekterar på ett annat sätt. På samma gång mer innerligt som med distans! Jag upplever tillvaron och människor mer med alla mina sinnen men tar mer distans till svårigheter och dilemman.
Som instruktör är Maja proffsigt strukturerad; noga med att skynda långsamt och inte kräva eller forcera men att låta alla komma till tals. Din röst och tonläge är mycket behagligt och gör det lätt att slappna av.”
-Kerstin Palmin Årsta, deltagare i Nyfiken på Mindfulness

”Mina förväntningar på kursen överträffades. Dels fick vi våra böcker att läsa inför träffarna och du var också tydlig i ditt sätt att förklara utifrån olika begrepp i boken. Om det var något jag inte förstod så gjorde du jämförelser och förklarade bra. Med din mjuka och varma röst vägledde du mig hela vägen genom meditationen på ett lugnt och fint sätt. Behaglig och varm upplevelse.
Reflektionerna efter meditationerna tycker jag var en av de bästa sakerna med att göra detta i grupp. Jag fick ta del av andras upplevelser av samma händelse. Olika saker händer oss alla i livet och jag fick höra hur de har hanterat det. En aha upplevelse i vissa fall. Under kursens gång har jag fått in en rutin på att meditera varje morgon. Blir bättre och bättre på att vara i nuet och inte se framåt. Använder tid till att reflektera på ett helt annat sätt.”
-Nina Larsson, Upplands Väsby, deltagare i Nyfiken på mindfulness

 

Kursen innehåller

Denna kurs ger dig möjlighet att lära dig mindfulness på flera olika sätt. Du får lära dig om hur mindfulness fungerar och vad det kan göra för skillnad i ditt liv. Bland annat acceptans, släppa taget, inte döma, hur få till träningen och kroppskännedom.

Du får också uppleva mindfulness på flera olika sätt. Vi gör reflektioner tillsammans i gruppen, det är lika okej att prata mycket som inget alls, och det blir ofta värdefulla samtal som gör att insikterna ytterligare fördjupas. Vi hjälps åt för att alla ska hitta former för att öva mindfulness i sin vardag efter sina egna förutsättningar.

Mellan träffarna övar du mindfulness både med meditationer och vardagsövningar i den takt som det passar dig.

Detta ingår

 • Fem träffar i grupp á 1,5 timme, 12, 19, 26 februari, 5, 12 mars. Kl 18:30-20
 • En bok med cd-skiva ”Mindfulness i vardagen” av Ola Schenström
 • Två inspelade meditationer i mp3-format

Platsen är Sollentuna församlingshem på Sköldvägen 10 precis vid Sollentuna station.

Anmäl dig idag!
Kursen kostar 1995 kr inkl. moms. Om du har med dig en vän får ni båda 200 kr rabatt var, alltså 1795 kr per person.

Anmälan sker till maja@gronahuset.nu. I mejlet skriver du att du vill gå Nyfiken på mindfulness i Sollentuna och din fakturaadress. Fakturan får du sen i samband med första träffen och den ska betalas inom 30 dagar, alltså senast den 12 mars.

Det går bra att använda friskvårdsbidrag om du har det. Har du det stressigt på jobbet finns även möjligheten för arbetsgivaren att betala kursen för att förbättra din psykosociala arbetsmiljö. Fråga din arbetsgivare och be de kontakta mig om de har frågor.
Det är begränsat antal platser, så vänta inte för länge.

Du har 14 dagars ångerrätt, i så fall mejlar du mig igen på samma adress.

Jag hoppas att jag ser dig på kursen
Faktum är att du förtjänar detta. Ett liv i mer balans och mindre stress. Det är möjligt! Känn efter, är detta något du blir nyfiken på? Jag tror inte du kommer att ångra dig. Det är en investering i dig själv, din hälsa, din framtid och din omgivning.

Det börjar med mig och dig och dig och dig… Tillsammans gör vi skillnad!

Välkommen!

Varma hälsningar
Maja Öberg

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att hjälpa barn och vuxna till mer balans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.