Vad är det att vara närvarande?

Ja, detta ord. Närvaro. Att öva mindfulness är att öva oss i att vara medvetet närvarande. Att liksom vara här och uppleva det som sker. Ett jättefint och intressant reflekterande samtal om närvaro kan du lyssna till i Björn och Navids pod (där jag för övrigt rekommenderar fler avsnitt än detta). Avsnittet om närvaro börjar med en mycket igenkännande morgon med barn där man lugnt och fint försöker få allt gjort i tid och i alla fall stressar på slutet. Men frågan är, vad har man så bråttom till? Och avsnittet slutar med en underbar och fin närvaroövning som Björn leder. Ett tillfälle för dig att bara vara. Lyssna gärna på avsnittet. 

Mindfulnesspodden
Om du gillar att lyssna på poddar så tipsar jag förstås även om min och Catarinas pod, Mindfulnesspodden. Det har nu hunnit bli sju avsnitt och vi spelar in nya löpande. Det är jätteskoj! I vår pod får du höra olika människors mindfulnessresa blandat med mina och Catarinas reflektioner kring mindfulness och livet.
Vill du vara gäst i podden så vore det jätteskoj! Mejla mig eller mindfulnesspodden i så fall.

Mässa för inre välbefinnande
Jag och Catarina samarbetar vidare tillsammans med vår entreprenörsvän Margot som bland annat är konstnär och yogalärare. Vi anordnar en mässa för inre välbefinnande nu i vår. Den 1 april kl 11-16 får du möjlighet att prova ett helt smörgåsbord av olika saker som kan öka ditt inre välbefinnande. Det kommer vara mindfulenss, yoga, dans, healing, osteopater, produkter osv. Föreläsningar, prova-på pass, prova-på sessioner och tillfällen att prata med de olika utställarna. Det blir mycket samlad kunskap på ett ställe. Och vilket ställe sen! Gula industrihuset i Stallarholmen. Det ligger precis vid mälaren, café finns i huset och vi har beställt härligt vårväder. Mer info får du om du följer oss på Facebook.
Du är varmt välkommen! (Du som företagare kanske blir nyfiken och vill ställa ut på mässan? Kontakta oss i så fall, vi har platser kvar.)

Nyfiken på mindfulness?

Den 7 mars börjar en ny kurs i mindfulness i väsby. Du som är medlem i Svenska kyrkan får gå kursen för endast 250 kr. Det är sju träffar och du får bok med övningar med. Frågor eller mer info kan du mejla mig. Anmälan sker till församlingen, christofer.wilson@svenskakyrkan.se.
Du som gått kursen tidigare kan gå i mån av plats.

Till sist…
vill jag berätta den glädjande nyheten att jag har ett nytt förlag och tillsammans ska vi släppa en faktabok för barn om mindfulness med tillhörande övningar. Det ser jag verkligen fram emot! Mer info om det längre fram.

Än är det vinter, men våren gör sig påmind med de ljusa dagarna som blir längre och längre. Härligt!

Jag önskar dig en härlig senvinter och ta väl hand om dig!

 

Varma hälsningar
Maja Öberg

https://gronahuset.nu

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att hjälpa barn och vuxna att få balans livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.