Vad säger föräldrarna om mindfulness i förskolan?

Hej fantastiska du, jag hoppas att du mår bra!

Lite längre ner i detta brev skriver jag om vad föräldrar kan tycka om mindfulness i förskolan, men först info om mina e-kurser.

I mars startar 10-veckorskursen ”Lugn och ro i förskolan” där du på djupet får lära dig om mindfulness för barn och även för din egen skull. Jag längtar!

Men eftersom jag får en del frågor om kursen kommer jag att besvara några av de här:

– Hur går det till rent praktiskt? Det kommer ut ett avsnitt varje onsdag på mejlen och varje deltagare ser på avsnittet när det passar en själv. Varje avsnitt består av: ett mejl med info, en länk till meditationer och dokumentation samt en länk till en videofilm. Videofilmen är själva lektionen man ser på och varje avsnitt avslutas med en meditation för dig. Sen har vi en gemensam Facebookgrupp där vi delar våra erfarenheter och ev. problem vi stöter på. Där finns jag och coachar. Allt sker alltså via datorn, läsplattan eller mobiltelefonen.

– Hur mycket tid tar det? Varje videoavsnitt är ca 20 minuter långt. I övrigt behöver det inte ta mer tid än den tid du lägger på övande med barnen. Men jag uppmanar dig att även meditera själv mellan avsnitten. Meditation till det följer med.

– Behöver man gått 3-veckorskursen först? Nej, innehållet i 3-veckorskursen är även med i denna fördjupningskurs på 10 veckor. Därför får du dra av kursavgiften för 3-veckorskursen om du gått den. 10-veckorskursen kommer ge dig ännu mer övningar, fakta och kontinuitet.

-När börjar 3-veckorskursen? Några av er önskar att först gå 3-veckorskursen, därför startar jag upp den redan den 8 februari. Så börja gärna med den, läs mer här.

Vad säger föräldrar om mindfulness i förskolan?

Många föräldrar idag känner maktlöshet idag över stressnivån. Ni vet själva, det ska hinnas jobba heltid, lagas nyttig mat, göra läxor, köra till aktiviteter, gå på afterwork, lämna tillbaka böcker på biblioteket, handla, och så vidare…

Föräldrar är ofta positiva till att barnen får lära sig mindfulness på förskolan. Många familjer tar även efter hemma. En pedagog berättade om mindfulnessövandet på ett föräldramöte och möttes av mycket uppskattning. Några hade börjat göra en av övningarna hemma, några andra hade köpt cd-skivan de använde på förskolan. Dessa saker inspirerade verkligen pedagogen att fortsätta. Att övandet på förskolan ger ringar på vattnet.
Det finns eventuellt föräldrar (jag har inte stött på det) som är mer kritiska, men mindfulness är väl etablerat, beforskat och fri från religiösa inslag, och även skolverket har i en utredning kommit fram till att yoga och liknande verksamhet är helt okej.

Problem med meddelanden på hemsidan

Tekniken har strulat och meddelandefunktionen på min hemsida har inte fungerat som den ska. Problemet är nu åtgärdat, men om du vet med dig att du skrivit till mig utan att få svar, mejla mig gärna:
maja@gronahuset.nu eller ring, 073-9910134.
Avslutningsvis vill jag önska dig en fin avslutning på veckan! Ta dig gärna tid att lyssna till meditationen som finns längst ner i detta mejl. Med eller utan barn : )

Varma hälsningar
Maja

Diplomerad mindfulnessinstruktör som brinner för att barnen i vårt samhälle ska få balans redan i unga år och därmed förebygga många av de stressrelaterade problem vi har i vårt samhälle idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.