Mindfullt uppdrag

Detta är nyhetsbrevet för dig som jobbar i förskolan. Det handlar om mindfulness och balans för både barnen och pedagogerna. Om du prenumererar på detta nyhetsbrev får du även tillgång till en mindfulnessövning för barnen och en 20 minuter lång minilektion om mindfulness i förskolan. Vill du ha dessa brev så anmäl dig här.

————-

Nu har boken Pluttens mindfulness  (just nu prissänkt hos Bokus, 127 kr) funnits ute några månader och flera va er använder boken i barngrupperna. Det är underbart för mig när jag får höra era berättelser om hur ni använder boken, så meddela mig gärna om även du gör det.

Just nu planerar jag och ett e-boksförlag en lärarhandledning som kommer i digital form med övningar till Pluttens mindfulness. Det blir en övning per uppslag i boken och de kan göras direkt från läsplatta/mobil eller dator. Tekniken ger nya möjligheter även om jag själv är lite försiktig med hur mycket skärmar vi har i vår och barnens vardag.

Illustration av Anna Klingbjer

Lästips

Vill ni ha ett annat boktips om mindfulness för barn med många övningar så finns det en bok som heter Sitta stilla som en groda. Den är toppen. Även om den är från fem år passar några av övningarna bra i förskolan.
Ett av de mest lästa inläggen på min blogg är en liten hyllning till er som jobbar i förskolan. Har du missat den, gå gärna in och läs den här.

Mindfullt uppdrag

Framöver kommer ni få ett mindfullt uppdrag i dessa mejl. Det är uppdrag som ger dig möjlighet att prova på mindfulness för egen del och tillsammans med barnen.

 

Dagens uppdrag är andetaget och skratt. Nästa gång du skrattar riktigt härligt, uppmärksamma hur ditt andetag känns efteråt. Hur känns det i kroppen?

När du provar med barnen, fånga en situation då flera barn skrattar. Be de stanna upp efteråt och känna hur andningen och kroppen känns.

Nästa nyhetsbrev blir lite längre och redan om två veckor (annars kommer detta nyhetsbrev en gång i månaden). Det har inte direkt med barnen att göra, men om utmattningssyndrom. Något fler och fler pedagoger drabbas av inom förskolan.

Tills vi hörs igen, ha en fantastisk höst!

Varma hälsningar
Maja

Diplomerad mindfulnessinstruktör och författare som brinner för att barnen i vårt samhälle ska få balans redan i unga år och därmed förebygga många av de stressrelaterade problem vi har i vårt samhälle idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.