Mindfulness är motsatsen till att ta livet för givet

När du tar något för givet så behöver du inte se situationen, för du vet ju redan hur det är. Är du mindful gör du tvärtom, du ser på situationen med nyfikna, förutsättningslösa ögon och ser det som sker. Varken mer eller mindre.

Att vara mindful är enkelt, men verkligen inte lätt. Att vara mindful kan tvärtom vara svårt och kräva både beslutsamhet och mod.

Övandet är en belöning i sig
Arbetet man lägger ner i övandet för att bli mer mindful är en belöning i sig. Livet blir direkt rikare eftersom vi får uppleva mycket mer om och runt oss själva när det sker.

Beslutsamhet krävs eftersom övning ger färdighet. Våra gamla mönster är starka och vi behöver öva oss i att vara närvarande ofta för att komma ur dessa mönster.

baby-1606572_1920

Ge jobbiga känslor utrymme för att upptäcka att de förändras av sig själv
Modet krävs eftersom djupa, jobbiga eller undanträngda känslor får utrymme att komma till ytan, känslor som sorg, vemod, bitterhet, ilska, rädsla och så vidare. Vi kanske inte brukar tillåta oss dessa känslor men de finns fortfarande inom oss. Ger vi känslorna utrymme att bara vara i mindfulnessövandet så kommer de fram. Det i sig är en rik belöning eftersom vi avlastar oss själva från att bära dessa känslor.

En till synes (men kanske inte) rikare belöning är att vi även ger utrymme för alla härliga känslor som glädje, frid, lycka, tacksamhet och så vidare. När vi övar mindfulness ger vi oss själva möjlighet att upptäcka och uppskatta även dessa känslor istället för att missa de när vi är upptagna med våra tankar eller så.

Men du förtjänar ju detta, eller hur? Att få leva utifrån dina sanna känslor och ditt sanna jag. Det är svårt om vi inte ger oss själva utrymme att känna vad vi är.

woman-200311_1920Prova med min gratis meditation här och se vad som dyker upp. Det ska inte vara på något särskilt sätt, var bara nyfiken på vad som kommer för dig. Just denna gång.

Varma hälsningar
Maja

Diplomerad mindfulnessinstruktör som hjälper barn och vuxna till mer balans i livet.

Skriv upp dig på Gröna Husets nyhetsbrev för mer inspiration kring mindfulness samt för att först ta del av mina erbjudanden.

För dig som jobbar inom förskolan så har jag ett nyhetsbrev ”Förskolans andningspaus” där jag inspirerar kring mindfulness i förskolan, gratis mindfulnessmeditation ingår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.