Odla ditt tålamod

Vi kan ha tålamod med barnen och så vidare. Men kanske otålig och rastlös mer visar på vad jag vill åt idag med ordet tålamod idag.

Tålamod att låta saker och ting ha sin gång. Årstider går inte att påskynda, inte heller många processer med oss själva eller relationer och så vidare.

Vi lever i en tid då allt går snabbt, även vårt fokus riktas ständigt om. Vi blir bra på det. På det snabba. Vi blir bra på det, men vi mår inte bra av det. Och vi får desto svårare med långsamhet och tålamod. Vilket livet i sig själv kräver i många avseenden.

crow-1618231_1920

Att öva mindfulness är verkligen att öva sitt tålamod. Att stilla sig under lite längre stunder kan vara en ordentlig utmaning i början eftersom vi är så ovana. Vårt sinne är vant att ständigt vara sysselsatt med något. Men att öva mindfulness är verkligen välgörande för hjärnan, sinnet och kroppen och vi blir bättre och bättre på tålamod och vi lär oss hantera rastlösheten och vi kan utveckla förmågan att vara här och nu, njuta av det som är utan att rusa vidare till nästa sak.

För hur vore det för dig om du kunde njuta av färgerna, fåglarna och de omkring dig när du väntar på bussen istället för att ta upp mobilen? Hur vore det för dig om du och din partner lugnt och fint lyssnade och tittade på varandra när ni pratade en stund efter jobbet utan att göra annat samtidigt? Hur vore det om du stod i kö utan att fingra på mobilen eller stressa upp dig i huvudet? Ganska skönt va?

Prova att sitta fem minuter om dagen och gör ingenting. Gör det under ett par veckor och se vad som händer. Vill du kan du lyssna till denna meditation under tiden. Det kan göra det lättare.

Lycka till!

Varma hälsningar

Maja Öberg
Diplomerad mindfulnessinstruktör som brinner för att hjälpa dig till mer balans i livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.