Som mål att inte utveckla sig

De senaste halvåret har jag haft som mål att inte förändra något. Inte utveckla något eller någon. Inte påbörja något nytt. Inte ta några stora beslut.

Om jag inte presterar, vem är jag då?

Det har varit befriande och en helt ny upplevelse för mig som annars är både driven, idérik och impulsiv. Det har dock varit utmanande. Det har kommit många impulser som jag fått vänta ut. Vissa saker har visat sig oftare än andra. Det har utmanat min självbild. Om jag inte presterar, utvecklar. Vem är jag då? Jag har ju utmanat detta inom mig förut, men att nu praktisera det så tydligt gav det ytterligare en dimension.
På plussidan har jag fått mer tid över till annat, spela spel, läsa, vara med familjen och sånt.

Och min lust och längtan efter att jobba, hitta på nya saker, utveckla har hittat ny näring.

Detta har lett till att höstens jobb har gått sin gilla gång. Det har varit härligt med det jag haft inbokat men jag har inte varit så aktiv till exempel här i nyhetsbrevet, i bloggen eller på Facebook. Jag tror det även hängt ihop med höstens mörker, min känsla av att behöva mer lugn och ro denna årstid. Jag väntar med spänning på våren för att känna när energin kommer tillbaka med ljuset.

Mindfulnesspodden

Maja & Catarina

Här hittar du ett avsnitt där jag och Catarina pratar om just detta, att följa årstiderna eller sin inre känsla av vad man behöver. Vi har även två meditationer upplagda som två gäster bjuder på. I ett av de senaste samtalen pratade jag med prästen Anna Rosengren om kyrkans roll i dagens samhälle där många saknar den andliga dimensionen i livet samt hur meditation kan vara en väg till upplysning. 

Gott Nytt År!

Kanske detta med att göra mindre, rensa bort något, inte utveckla är något du kan göra i ditt liv? Behöver vi verkligen fler mål att försöka uppnå? Fler nyårslöften vi inte lyckas hålla och sen blir irriterade på oss själva?

Med dessa rader vill jag tacka dig för du hängt med mig ytterligare ett år här. Lämna gärna en kommentar eller skicka ett mejl och skriv vad du uppskattar eller vill se mer av på Gröna Husets blogg och facebooksida.

Så, Gott Nytt År önskar jag dig! Var snäll mot dig själv och ta väl hand om dig <3

Maja

Nyårsgåva

Som en härlig start på 2019 vill jag ge dig mitt meditationspaket (värde 149 kr) som du kan läsa mer om här. För att få det behöver du mejla mig (obs, endast) den 31 december 2018 samt dela detta blogginlägg på Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.