3 år sedan utmattningen, hur går det nu?

När jag fick utmattning kunde jag inte förstå om och hur jag skulle kunna bli bättre. Jag lyssnade och tog till mig av andras berättelser där de hade blivit friska. Men möttes även om många som gått väldigt många år utan att bli bra. Jag har varit fast bestämd att bli frisk, men det verkar vara en lång och snårig resa…

Tillbakablick

Just nu är det mycket känslor i omlopp i kroppen. Jag har precis läst mina tidigare inlägg om min egna utmattning. Det väcker mycket inom mig och jag ska här nedan sammanfatta hur det senaste året varit.

Här är de tidigare inläggen:
Ett år av utmattningssyndrom

2 år sedan jag ringde ambulansen 

Falla tillbaka i utmattning? Nej, inte jag! 

Bild från en av alla promenader som nyligen utmattad 2015. Det syns inte utanpå…

Ibland, lika pigg och klar som före utmattningen

Nu snart ett år efter återfallet av utmattning är jag fortfarande sjukskriven 25% men mår rätt bra, bättre än efter förra sjukskrivningen. Jag var nog aldrig riktigt bra mellan. Resan att bli frisk från utmattning är lång och det är lätt att gå vilse. Detta eftersom vården inte har så mycket kunskap eller vård att erbjuda. Eller det finns på några få håll men det räcker inte ens till en bråkdel av patienterna.

När jag läser mina tidigare inlägg så inser jag att jag fortsätter lära varje år. Förstås, det är ju så livet är. Första året efter utmattning va det verkligen fokus på vila och rent praktiskt ta hand om mig själv, utforska varför jag hamnat där osv. Andra året trodde jag att jag var ganska bra och jobbade på med företaget, böcker, utvecklade kurser, osv. Senaste året har det varit mycket fokus på naturen och kost. Jag haft god hjälp av en terapeut vilket har varit jätteviktigt i läkningen och är fortfarande. Sen januari i år har jag gjort stora förändringar i min kost och med hjälp av kosttillskott justerat mina obalanser. Det är den senaste pusselbiten och har faktiskt gjort enorm skillnad för mig och ibland känner jag mig lika pigg och klar i huvudet som före utmattningen. Det är en fantastisk känsla som jag hade gett upp hoppet om att få känna. Undra vad nästa steg blir : )

Jag tycker det är en fantastisk skön känsla att vaggas av träden och bara sväva. Även om jorden bär oss jämt, så är detta en väldigt konkret känsla av detta, vi är burna. Prova!

Vad är dina erfarenheter eller tankar kring utmattning? Egna eller från de omkring dig. Lämna gärna en kommentar. Det är skönt för oss alla att inte känna oss så ensamma, eller hur? Du kan även mejla om du vill.

Meditationspaket för lata sommardagar

I detta inlägg vill jag även passa på att tipsa om mitt meditationspaket som du kan köpa för endast 150 kr. Det är 10 övningar och här kan du läsa mer om de samt prova en av övningarna. 

Jag önskar dig en härlig sommar, njut av livet. Nu. Medans det pågår. När sen väl kommer är det också nu. Njut nu!!

Stor varm kram till er alla härliga som följer mig här!

Varma hälsningar
Maja

Författare till boken Pluttens mindfulness och mindfulnessinstruktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.