Jag finner en punkt…

…inte fysisk, inte som jag ser, inte andetaget. En punkt. Jag håller mig fast i punkten, stadigt men inte krampaktigt. Därifrån upplever jag det som sker omkring mig. En krypning i benet, en orolig tanke, ett lugnt sinne, en tanke om barnen som ska hämtas, en närvarokänsla i händerna, stillhet, tanke på mejlet jag inte svarat på än, punkten, punkten, dagdrömmar om nästa bokmanus, känslan i händerna. Osv, osv.

Den där punkten. Det är nog väldigt olika vad man hänger upp sin uppmärksamhet kring. Det jag försöker beskriva ovan kan kallas öppen medvetenhet något jag ofta övar på i meditation (och livet). Istället för att hålla ett smalt fokus kring andetaget, kroppen, tankar eller något annat så öppnar jag upp medvetenheten och släpper in allt. Trycker inte bort något, drar inte till sig något. Eller det gör man ju, men att acceptera det. Ta in det som sker och låter det passera när det är redo. Utan min punkt klarar jag det inte, jag behöver punkten att hålla mig i för att kunna slappna av sinnet tillräckligt för att kunna ta emot från så många olika håll. Ungefär som en boj att hålla sig i, i vattnet. Utan bojen behöver jag anstränga mig för att hålla mig vid ytan, med bojen kan jag slappna av och ta in. Det omkring mig.

Som sagt, jag tror andra gör på andra sätt, det ser väldigt olika ut när vi mediterar, låt dig hitta dina sätt. Och låt sätten förändras.

Nya spännande böcker på gång

Höstens kurser är planerade och kommer snart igång, det ska bli jättekul att få följa nya människor och grupper som får ta del av mindfulness. Jag har även några mindre uppdrag bokade och vill du boka upp något med mig så är du välkommen! I övrigt så kommer jag fokusera mycket på författarskapet denna höst (och förhoppningsvis framöver, men ett steg i taget). Just nu pågår redigeringen av nästkommande bok som jag verkligen längtar efter och länge föreställt mig hur den kan hjälpa äldre barn och ungdomar på flera olika sätt. Och precis nu i dagarna har jag påbörjat ett nytt projekt. Nytt på flera sätt. Barnboksmanus har jag gjort flera och är rätt säker på att jag kommer fortsätta med. Men sen några månader är det något annat som pockat på, en roman för vuxna! Det har inte ens funnits på kartan för mig förut, men nu har jag något jag vill berätta. Måste berätta. Så jag går ett par kurser i litterärt skrivande och håller på att komma igång. Det är jättekul och jätteläskigt på samma gång. Jag kommer lägga sjukt många timmar på något jag inte vet om det kommer bli klart eller kommer att nå läsarna. Men det är som min kära sambo sa, det är ju som med allt i livet. Så jag kör på!

Välkommen höst!

Med dessa ord välkomnar jag hösten och jag vill påminna dig om att vi nu går in i en lite lugnare årstid och energi, se till att du har gott om tid att vila och ta hand om dig själv. Planera in återhämtning och tid att göra något du älskar. Det är ditt ansvar och ingen annans att du mår bra. Du förtjänar att må bra, eller hur!

Varma hälsningar

Maja Öberg
Mindfulnessinstruktör och författare

Facebooksida
Skriv upp dig på nyhetsbrevet
Gröna Husets youtubekanal
Mindfulnesspodden

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.